’Aydın Höykürmeli’ Ergenekon senfonisi

Güncelleme Tarihi:

’Aydın Höykürmeli’ Ergenekon senfonisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2008 01:19

Ergenekon İddianamesi’nin eklerinde verilen, Osman Yıldırım’ın evinde bulunan belgeler arasında bir de konser programı var.

Programda, ’9. Senfoni ve Yurttan Sesler Korosu’ başlığıyla, Hrank Dink’ten Elif Şafak’a, Orhan Pamuk’tan Abdullah Öcalan’a, Taliban’dan Papa’ya kadar birçok kişi ’sahne alıyor’. Dokuzuncu senfoniyle başlayan konserler dizisi,altı bölümden oluşuyor.

’Gerçek vatanseverler’

Yazanın düşüncelerini rüyasındaki temsili konserlerle anlattığı belgede, AB fonlarından karşılanan teşviklerle verilen bu konserler dizisinde, konser aralarındaki boşluklarda şehit aileleri, gaziler, akademisyenler ve avukatlardan oluşan bir grup ’gerçek vatansever’, bağlamaları ve konumlarıyla vatan türkülerini söyleyerek, "Onurla da hep bir ağızdan: Varlığımız Türk varlığına armağan olsun" diyorlar.

Sonunda rüya çıkıyor

En sonunda rüya olduğu anlaşılan belgenin yazarı Osman Yıldırım, "Gördüğüm şeyin rüya olduğuna sevinmemi engelleyen şey ise ne yazık ki rüyadan ayırt edemediğim gerçektir" diyor. İddianameye alınan ’9. Senfoni ve Yurttan Sesler Korosu’nun bölümleri şöyle:

Türklere Hakaret: Bu bölümde, Orhan Pamuk, Elif Şafak ve Hrant Dink, Ermeni soykırımına ilişkin sözleri nedeniyle eleştiriliyor ve her birinin sözleri bir şarkı olarak yer alıyor.

Türklere Nasihat: Bu bölümün sanatçıları, Andrew Duff, Lagendjik, Cem Özdemir. Onlara, "Türkiye Rum yönetimini tanımalı", "Heybeliada ruhban okulu açılmalı" benzeri şarkılar ise AP Dışişleri Komisyonu üyelerinden oluşan koroya söyletiliyor.

Yırtık Dondan Serenatlar: Celal Talabani, Emin Alıcı, İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato, Bartholomeos ve AKP Milletvekili İhsan Arslan’ın söyledikleri bu bölümde yer alıyor.

Bölücüler Oratoryosu: Abdullah Öcalan ve Ahmet Türk’e atfedilen bölümün vokalistleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Zübeyir Aydar, Metin Tekçe, Osman Baydemir.

Papanın ..... (okunmuyor) Diyalogcuları Opereti: Bölümde Papa 16. Benediktus, "Papa 6. Venediklus" olarak yer alıyor ve esas ismi olan Joseph Ratzinger’e atıf yapılarak "Panzer Raftinger" deniyor. Seyyar vaiz Hodja Efendi (Atlantik’i uçarak geçtiği rivayet edilir) ve müritlerine mal ediliyor.

Aydın Höykürmesi Konçertosu: Seslendirenler arasında Yaşar Kemal, Çetin Altan, Adalet Ağaoğlu, Ahmet İnsel, Ahmet Kuyaş, Alaaddin Dinçer, Ali Bayramoğlu, Prof. Asaf Savaş Akad, Sinan Çetin, Mehmet Ali Birand, Hikmet Çetinkaya, Yılmaz Erdoğan gibi isimler var. Bu bölümde aydınların Orhan Pamuk’un yargılanması gibi konulardaki tavırları eleştiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!