Aydın Doğan Ödülü Rus çizerin

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğan Ödülü Rus çizerin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

KARİKATÜR Oskar'ı Rusya'ya gitti... Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 17'nci kez düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı.

Arjantinli çizer Guillermo Mordillo başkanlığında Antalya Falez Otel'de toplanan seçici kurul, 89 ülkeden katılan 372 yapıt arasında yaptığı değerlendirmede, Rusya Federasyonu'ndan Garif Basyrov'u birincilik ödülüne değer gördü.

Mordillo başkanlığında Türkiye'den Latif Demirci, Selçuk Demirel, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Turhan Selçuk, Hüsamettin Koçan, İngiltere'den John Jensen Yunanistan'dan Bas Mitropoulos, Danimarka'dan Poul Erik Poulsen ve Rusya Federasyonu'ndan Sergei Tunin'in yeraldığı seçici kurul, ikincilik ödülüne Hırvat çizer Ceric Zeljko'yu değer gördü. Üçüncülük ödülü de bir başka Hırvat sanatçıya, Oton Anton Reisinger'e verildi.

Seçici kurulun Başarı Ödülü'ne değer gördüğü sanatçılar ise şöyle: Rumen Dragostinov (Bulgaristan), Mihai Ignat (Romanya), Hafız Nesiroğlu (Azerbaycan), Jordan Pop-Iliev (Makedonya), Vladimir Semerenko (Rusya Federasyonu), Ali Shahali (İran), Ksenia Shilova (Rusya Federasyonu), Sergey Sichenko (İsrail), Mariusz Stawarski (Polonya), Hideo Toyomasu (Japonya), Vlado Volas (Yugoslavya Federal Cumhuriyeti) ve Zhang Jia Xue (Çin Halk Cumhuriyeti).

Ödül töreni Ankara'da

Yarışmada birinci olan sanatçıya 8 bin ABD Doları ile Aydın Doğan Vakfı Birincilik Ödülü, Kültür Bakanlığı plaketi ve Hürriyet Gazetesi Altın Plaketi verilecek. İkinciye 5 bin ABD Doları, Aydın Doğan Vakfı İkincilik Ödülü ve Milliyet Gazetesi Altın Plaketi, üçüncüye de 3 bin 500 ABD Doları, Aydın Doğan Vakfı Üçüncülük Ödülü ve Radikal Gazetesi Gümüş Plaketi sunulacak.

Başarılı görülen sanatçılara da 300'er ABD Doları para ödülü verilecek. Ödül kazanan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler, bugünden başlayarak 7 Temmuz tarihine kadar Antalya Falez Oteli'nde sergilenecek. Yarışmada dereceye giren sanatçıların ödülleri 9 Kasım 2000'de Ankara'da yapılacak törende verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!