Ayda 3 milyon poşetlik umut

Güncelleme Tarihi:

Ayda 3 milyon poşetlik umut
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 09:22

YAKINLARINI Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) ve Onur Marketleri’nin ortaklaşa hazırladıkları projeyle, Onur marketlerinde aylık kullanılan ortalama 3 milyon poşete kayıp çocukların fotoğrafları ile ailelerin çocukların kaybolmaması için yapabileceği kurallar sıralandı. Poşetler Onur marketlerinin şubeleri bulunan İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da dağıtılacak. Projenin tanıtım toplantısında konuşan YAKAD Başkanı Zafer Özbilici, “Bu acıyı kimse yaşamasın diye mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ayda 3 milyon poşetlik umut
Projenin tanıtım toplantısında konuşan Zafer Özbilici şunları söyledi:
“Yıllardır kayıp ağabeyimi arıyorum. Çocuklarımıza ne oldu sorusu bizim peşimizi hiç bırakmıyor. Türkiye’de 7116 çocuk kayıp. Yetişkinlerle birlikte 21 bine yaklaştı. Bunlar resmi rakamlar. 21 bin aile bir gün gelecek umuduyla yaşıyor. Kayıplarımızı ararken istiyoruz ki başkasının çocukları kaybolmasın.”

''KİMSE BAŞIMA GELMEZ DEMESİN''
“Kimsenin bu olay benim başıma gelmez diye düşünmemesi gerekiyor. Çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çocuklarımıza bir an dikkat etmezsek kaybedebiliriz. Van’da Nehir kayboldu. Tek bulduğumuz şey ayakkabılarıydı. Düşünün bir çocuk ayakkabısız ne kadar yol kat edebilir ki? Hangi çocuk tacirinin eline düştü? İşte biz bunun cevabını arıyoruz. Siz bu poşetlerde yazanlara dikkat ederseniz, sizin Nehir’iniz kaybolmaz. Gözyaşlarınız Nehir olmaz. Allah çocuklarını arayan ailelere sabır versin.”
''MEZARA KADAR BEKLERİM''
Zafer Özbilici’nin 63 yaşındaki annesi Ayşe Özbilici de tanıtım toplantısındaydı. Ayşe Özbilici kayıp oğlu için şunları söyledi: “Oğlum Abdülhamit Özbilici’yi 22 sene önce bir taksiye bindirip kaçırdılar. Sonra tüm Türkiye’yi aradık. Babası yıkıldı, kanser oldu. Hayatını kaybetti. Ben oğlumu bekliyorum. Umudumu tüketmedim. Mezara kadar beklerim.”

Haberin Devamı

''5 DAKİKAYA GELİRİM DEDİ, 17 YILDIR YOK''
17 yıldır kızı Ebru Gönül’ü arayan Feride Gönül ise şunları söyledi:
“1997 Nisan’ında kayboldu. Kendisine mahallemizde bulunan tuhafiyeden pantolon almıştım. Çok istemişti o pantolonu. Bedeni de boyu da büyük geldi. İzin verdim çünkü okula tek başına gidip gelebilen bir çocuktu. Gitti. Anne 5 dakikaya gelirim dedi. Ama 5 dakika geçti, 10 dakika geçti. Tam 17 sene oldu ama sanki 17 dakika önce kaybolmuş gibi. Acısı hep içimde. Daha önce çakmaklara fotoğraflar yapıştırdık, otobüse yapıştırdık. Şimdi de fotoğraflar poşetlerde. Umudumuz poşetlerde. İnşallah ulaşacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı

10 ALTIN KURAL
Poşetlerin üzerinde “Çocuklarımızın kaybolmamasına karşı 10 önemli kural” denilerek şu maddeler yazıldı:
- Çocuğunuzun kimlik kartını ya da kimlik bilgilerini hep yanında taşımasını sağlayın.
- Kimlik kartı taşıyamayacak yaşta ise kimlik bilgilerini künye gibi takmasını sağlayın.
- Kaybolduğunda dönmesi gereken adresi ve araması gereken telefon numaralarını öğretin.
- Arkadaşlarının adını, telefon numarasını ve adreslerini alın.
- Çocuğunuzun en son ne giydiğini bilin.
- Daima çocuğunuzun en son fotoğrafına sahip olun. Gerektiğinde DNA karşılaştırması için çocuğunuzun saç teli örneğini ve parmak izini alın, izci köpeklere koklatmak için kokusunun sindiği bir kıyafeti yıkamadan saklayın.
- Tek başına tenha yerlere, ıssız sokaklara, inşaat gibi terk edilmiş yerlere gitmemesi gerektiğini öğretin.
- Çocuğunuza sesinin bir çeşit alarm oludğunu, gerektiğinde bağırarak çevreden yardım alabileceğini öğretin.
- Onu korkutmadan, yabancı kişilere güvenmemesi gerektiğini öğretin.
- Çocuğunuza kaybolduğunda polise gitmeyi öğretin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!