Ayaktan vurmanın karşılığı restoran

Güncelleme Tarihi:

Ayaktan vurmanın karşılığı restoran
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2008 14:45

BURSA’da geçen yıl işadamı C.T.’yi (22) bacağından yaralayıp 6 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan Kenan Tek’in (22) ‘tetikçi’ olduğu ortaya çıktı. İşsiz olan Tek’in C.T.’yi, cezaevinden çıktıktan sonra kendisine restoran alınması koşuluyla vurduğu öğrenildi.

Bursa’da geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda, iş makinesi imalatı yapan C.T. adlı işadamı, sol bacağından tek kurşun ile vurulmuştu. Kaçarken yakalanan zanlı Kenan Tek, polis ve mahkemede verdiği ifadede suçunu itiraf edip, “Onu kız arkadaşımı rahatsız ettiği için vurdum” demişti. Cezaevinde 6 ay kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlının doğru söylemediğini belirten C.T., arkadaşlarıyla birlikte Kenan Tek’in kimlerle görüşüp konuştuğunu araştırdı.

C.T., kendisini yaralayan sanığın, eski iş ortağı N.C.’nin isteği üzerine, ‘Gardiyan’ lakabıyla tanınan Ali Çetkin tarafından azmettirilmiş olabileceği bilgisine ulaştı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan C.T.’nin iddialarını araştıran Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, iki oğlu cezaevinde bulunan Ali Çetkin’in çete kurduğunu; C.T.’yi ise Hikmet Baykan adındaki arkadaşının yardımıyla ulaştığı Kenan Tek’e vurdurduğunu ortaya çıkarttı.

Polis, başlattığı eşzamanlı operasyonla Kenan Tek’i kendisine alınması için restoran ararken, Ali Çetkin, Hikmet Baykan ile çete mensubu oldukları gerekçesiyle bir dönem Erol Evcil’in korumalığını yaptığı da ileri sürülen Esat Kaplan (45) ile Sadık Şahin (40), Alaattin Avcı (39), İsa Ekici (41) ve Hüseyin Örel’i (36) evlerinde gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadede C.T.’yi vurması için kendisini Hikmet Baykan’ın aracılığı ile tanıştığı Ali Çetkin’in ikna ettiğini itiraf eden Kenan Tek, “Bu kişiyi yaralamam için bana 40 bin YTL önerdiler. Teklifi kabul etmedim. İşsiz olduğum için cezaevinden çıkınca bana restoran açmalarını istedim. Kabul edince C.T.’yi vurup, olayın kız meselesinden kaynaklandığını söyledim” dedi.

Sorgulaması devam eden zanlılar, ‘Çete kurmak, adam yaralamak, yaralamaya azmettirmek suçlarından adliyeye çıkartılacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!