Ayakları üzerinde balçığa saplanmış

Güncelleme Tarihi:

Ayakları üzerinde balçığa saplanmış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2010 00:00

Günlerce aranan YİBO öğrencisi Umut’un cesedinin, kaybolduğu anlaşıldığı gün, içine biri düşmesin diye fosseptik kapağını kapatan temizlik görevlisinin bunu polise bildirmesiyle bulunduğu anlaşıldı. Böylece, ilk gün bakılmayan fosseptikte bulunan Umut’un, balçıkta ayaküstü durduğu belirlendi. Vücudunda darbe ve kırık bulunamayan Umut’un ölüm nedeni boğulma.

UMUT'UN AİLESİ PERİŞAN OLDU
Haberin Devamı

UMUT'UN CESEDİ BULUNDU / WEB TV    

UŞAK’ın Eşme İlçesi’nde 22 Mart’ta kaybolan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) 3’üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Umut Balık’ın cesedinin bulunduğu çukurun kapağının açık olduğu, olaydan sonra okulun bir temizlik görevlisi tarafından kapatıldığı belirlendi.

Arama ekiplerinin, kapağı kapalı görünce çalışmalarını başka yöne kaydırdığı, ancak temizlik görevlisinin, Umut’un kaybolduğu gün ‘İçine düşen olabilir’ düşüncesiyle kapağı kapattığını önceki gün söylemesi üzerine, fosseptiğin kazılarak Umut’un cesedine ulaşıldığı öğrenildi.

18 kamyon mil çıktı

Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Görevlinin kapağı kapattığını söylemesi üzerine tekrar bakıldı. 17-18 kamyon mil çıkarıldıktan sonra çocuğun cesedine ulaşıldı. Umut’un cansız bedeni ayaklarının üstünde balçığa saplanmış şekilde bulundu. Cesette çizik, yara, bere yok. Doktorun elle yaptığı kontrolde de kırıklara rastlanmadı. Gerçek, otopsiden sonra ortaya çıkacak.”

/images/100/0x0/55eb5284f018fbb8f8b9cfe9


Belediye görevlileri de, tahliyesi olmayan fosseptiği, belediyenin vidanjörüyle belli aralıklarla boşalttıklarını açıkladı. Fosseptik kapaklarından birinin ise, içindeki atık seviyesinin ölçülmesi ve kötü kokunun okula gelmemesi için açık tutulduğu anlaşıldı.

Tecavüz yok

Umut Balık’ın İzmir’e gönderilen cesedi ise, dün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu yetkililerine teslim edildi. İzmir Adli Tıp Kurumu’na sabah saat 10.00’da gelen Eşme Cumhuriyet Savcısı’nın isteği üzerine, talihsiz Umut’un cansız bedeni, kemiklerde kırık olup olmadığının belirlenmesi amacıyla sintigrafi ve röntgen çekimi için Bornova Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Burada çekilen röntgenlerde, Umut’un cesedinde herhangi bir kırık bulunmadığı belirlendi. Balık’a yapılan ön otopside, cesette herhangi bir yaralama veya boğazı sıkılarak ölüm izi bulunmadı. Ön otopsi raporunda ölüm nedeni ‘fosseptikte boğulma’ olarak kayda geçti. Tecavüzle ilgili bir bulguya da rastlanmayan küçük Umut’un cenazesi ailesine teslim edildi. Eşme’ye getirilen Umut’un cenazesi bugün toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!