Ayakkabısız koştu, birinci oldu

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabısız koştu, birinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 14:00

ZONGULDAK’ta düzenlenen Cumhuriyet Yol Koşusu’nda, bağı çözülen spor ayakkabısını çıkararak 2 bin metreyi ayakkabısız koşan 14 yaşındaki Burcu Kapanaltı, en yakın rakibine 2 dakika 23 saniye fark atarak birinci oldu.

Haberin Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kapuz Caddesi’nde küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde düzenlenen koşuya yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Genç kızlar kategorisinde 3 bin metrelik koşunun bininci metresinde sağ ayakkabısının bağının çözüldüğünü fark eden Namazgah İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Burcu Kapanaltı, vakit kaybetmemek için ayakkabılarını çıkararak koşuya devam etti. Koşunun 2 bin metrelik bölümünü çoraplarıyla koşan Kapanaltı, 14.02’lik derecesiyle en yakın rakibine 2 dakika 23 saniye fark atarak birinci oldu. Hatice Yavuz 16.25’lik derecesiyle 2’inci, Beyhan Keskin ise 17.37’lik derecesiyle 3’üncü oldu. Burcu Kapanaltı’nın çıkardığı ayakkabılarını ise bir arkadaşı kendisine getirdi.


‘YOKUŞ ÇIKARKEN TABANLARIM ACIDI’

Haberin Devamı

Diğer kategorilerde dereceye giren arkadaşlarıyla birlikte madalyasını alan Burcu Kapanaltı, 5 yıl önce başladığı atletizmde şimdiye kadar il genelinde 29 müsabakaya katıldığını, 22 birinciliği, 7 ikinciliği bulunduğunu söyledi. Koşu sırasında ayakkabısının bağının çözüldüğünü fark ettiğini belirten Kapanaltı, ”Bağcığı bağlayarak vakit kaybı yaşamak istemedim. Bu yüzden iki ayakkabımı da çıkararak koşuya devam ettim. Parkurda özellikle yokuş çıkarken ayak tabanlarım acıdı. Ancak diğer bölümlerde sıkıntı yaşamadım. Yaşadığım bu soruna rağmen birinci olduğum için mutluyum.”

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Koşusu’nda ise öğrenciler zor anlar yaşadı. Koşuyu güçlükle tamamlayan öğrencilerden bazıları baygınlık geçirdi. Bitiş çizgisiyle birlikte kendini yere bırakan öğrencilere öğretmenleri ile sağlık ekipleri müdahale etti. Koşu sonunda kategorilerinde dereceye girenlere madalya verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!