Ay başında askere gidecekti dönüşünde de evlenecektik

Güncelleme Tarihi:

Ay başında askere gidecekti dönüşünde de evlenecektik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2002 01:58

İzinsiz aldıkları BMW ile ters yola giren Uğur ve Onur Akar kardeşlerin aracına çarptığı Tibet Bilgen, komadan çıkamayıp öldü.Evlilik hazırlıkları yaptıklarını söyleyen nişanlısı Seda Atlı, şoka girdi.

Kazaya neden olan Uğur ve Onur Akar'ın asker kaçağı oldukları, ailelerinden ayrı yaşadıkları öğrenildi.

Sahilyolu'nun Samatya mevkiinde önceki gün, nişanlısı ile buluşmaya giderken ters yola giren iki kardeşin bulunduğu BMW otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan makine mühendisi 28 yaşındaki Tibet Bilgen, tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Bilgen'in ölümüyle yıkılan 27 yaşındaki nişanlısı Seda Atlı, ‘‘Ay başında askere gidecekti, dönünce de evlenecektik’’ dedi. Kazaya neden olan Akar kardeşlerin BMW otomobili arkadaşlarına ait otoparktan izinsiz aldıkları ortaya çıktı.

Geçen hafta Konya'ya giderek askerlik kararı aldıran ve ağustos başında askere gidecek olan Tibet Bilgen'in cenazesi Ataköy 5'nci Kısım Camii'ne getirildi. Cenazesi bugün toprağa verilecek olan Bilgen'in annesi Behice Bilgen, oğlunun Hıncal Uluç'u çok sevdiğini ve onun köşesinde oğlunun fıkralarının yayınlandığını belirterek ‘‘Hıncal'ın köşesinde artık fıkraları çıkmayacak’’ diyerek ağladı.

Makine mühendisi Tibet Bilgen, Ataköy'deki evinde 34 PFT 63 plakalı Opel Astra marka otomobiline binip nişanlısı Seda Atlı ile buluşmak için Taksim'e gidiyordu. Bu sırada, Güngören'de arkadaşları Berkant Gürdal tarafından işletilen otoparka bırakılan Necmettin Cinci'ye ait 34 L 4078 plakalı BMV otomobili izinsiz alarak gezmeye çıkan Onur ve Uğur Akar kardeşler, trafik polislerini görünce, ters istikamet olmasına rağmen ortadaki transit yola girdi. Kafa kafaya çarpışan iki otomobilin de hurda yığını haline geldiği kazada BMW'yi kullanan 26 yaşındaki Uğur Akar, olay yerinde yaşamını yitirirken kardeşi Onur ile Tibet Bilgen ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Haseki Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Onur Akar'ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Dört yıldır evlerine gitmeyen ağabey ile kardeşi Onur Akar'ın Tunceli Hozat'taki askeri birliğinden firar ettiği ve halen asker kaçağı olduğu belirlendi. Kazada yaşamını yitiren Uğur Akar'ın da kardeşi gibi asker kaçağı olduğu anne ve babalarının ayrı yaşadığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!