Avukatlar İmralı'ya gecikmeli gitti

Güncelleme Tarihi:

Avukatlar İmralıya gecikmeli gitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2011 11:42

İMRALI Adası’nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın 4 avukatı, ’Tuzla Gemisi’nin geç gelmesi nedeniyle müvekkilleriyle haftalık görüşmeye 1 saat 40 dakika gecikmeli olarak gitti.

PKK ellebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Nevzat Anıl, Mehmet Ayata, Sebahattin Kaya ve Muhdi Öztüzün bu sabah İmralı ile deniz ulaşımını sağlayan Gemlik’te Jandarma Bölük Komutanlığı’na geldi. saat 09.00’da hareket edecek Tuzla gemisinin gecikmesi nedeniyle otomobillerinde bekleyen avukatlar, geminin gelmesiyle saat 10.40’ta İmralı’ya gitmek için Gemlik’ten hareket etti. Öcalan’ın avukatları geçen hafta geminin arızalı olması nedeniyle müvekkilleriyle görüşmeye gidememişti.

Abdullah Öcalan, her çarşamba günü avukatlarıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki davalarıyla ilgili 1 saat açık görüşme yapıyor. Öcalan ve aynı cezaevinde tutulan 4’ü PKK, 1’i ise TİKKO üyesi 5 hükümlü ise her ayın 2 ve 4’üncü pazartesi günleri aileleriyle açık görüş yapabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!