Avrupa'ya trenle tur

Güncelleme Tarihi:

Avrupaya trenle tur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

TCDD trenle Avrupa turu düzenliyor. 30 Nisan-11 Mayıs arasındaki Avrupa seferi 6 gece konaklama, iki öğle ve bir akşam yemeği hariç tüm kahvaltı, yemek, şehir turu ve rehberlik hizmetlerini kapsıyor. Fiyatlar tek yataklı için 3200, çift yataklı için 2000, 5-10 yaş çocuğu için ise 1850 Amerikan doları.

Yarıyıl tatillerinde, bayramlarda şık ve ekonomik turlar düzenleyen Türk Demiryolları, Avrupa'ya götürüyor. TCDD'nin Avrupa seferine kesin rezervasyonlar için son başvuru tarihi 29 Ocak ve kişi başına 100 Amerikan doları depozito yatırılması gerekiyor.

Avrupa seferinin tarihleri 30 Nisan-11 Mayıs. Fiyatlar tek yataklı için 3200, çift yataklı için 2000, 5-10 yaş çocuğu için ise 1850 Amerikan doları.

Özel tren ve transferler, dört yıldızlı otellerde 6 gece konaklama, iki öğle ve bir akşam yemeği hariç tüm kahvaltı ve yemekler, şehir turları ve rehberlik hizmetleri ücrete dahil oluyor. TCDD konforlu, lüks yataklarla uçak rahatlığını vaat ediyor.

SİRKECİ'DEN START

30 Nisan'da Sirkeci'den hareket edecek trenin ilk durağı Bükreş.

Romanya'nın başkentinde otobüslerle turlanacak ve şehir turu parlamento binası, Zafer Meydanı, Çavuşesku Sarayı, Victoria Bulvarı, Cişmigiu Parkı'nı kapsıyor.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte ikinci durak. Kahramanlar Meydanı, Gellert Tepesi, Balıkçı Kulesi, Gül Baba Türbesi, Zincirli Köprü, St. Mathias Katedrali görülecek ve öğle yemeğinden sonra gemiyle Tuna Nehri'nde gezilecek. Estergon şehri ve kalesi de görülecek.

Prag, trenin üçüncü durağı. Çek başkentinin, ‘‘Buraya ayak basan mutlaka bir daha gelir’’ denilen Charles Köprüsü, Vitava Nehri, Wenceslaus Meydanı, Hradcany Kalesi, ertesi gün Konopiste kent turuyla devam edilecek.

SON DURAK SOFYA

Prag'ın ardından bir başka rüyaya, Viyana'ya götürüyor TCDD sizleri. Hoffburg Sarayı, Kartner Caddesi, St. Stephan Katedrali Avusturya başkentindeki yarım günlük kent turunun duraklarından birkaçı.

Son durak ise Bulgaristan. Sofya'da Vasil Levsky Bulvarı, Opera Binası, Kültür Sarayı, Svabodada Parkı, Sofya Üniversite Binası ve Levski Katedrali'ni göreceksiniz.

Dikkat edilecek konular

Vize işlemlerini Devlet Demiryolları takip edecek. Diğer ayrıntılar ise şöyle sıralanıyor :

- Vize ücreti yeşil pasaporta sahip olanlar için 50 dolar, diğerleri 200 dolardır.

- Vize için gerekli evraklar rezervasyon bürolarından öğrenilebilir.

- Yeşil pasaportların 6 ay, diğer pasaportların ise 31.12.1999 tarihine kadar geçerli olması gereklidir.

- Bilet satışına 17.2.1999'da başlanacak, vize işlemleri için son teslim tarihi 9.3.1999.

- Vize alınamaması durumunda vize ücreti hariç bilet ücreti iade edilecektir.

- Vize dışındaki nedenlerden dolayı turdan vazgeçilmesi halinde bilet ücreti iade edilmeyecektir.

TEL: 0312 309 05 15



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!