Avrupa’ya HSYK mektubu

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’ya HSYK mektubu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 21:42

Avrupa Yargı Kurulları Ağı (ENCJ), Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) ‘gözlemci’ statüsünü askıya almaya hazırlanmasına HSYK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz tepki gösterirken, mektup diplomasisi başlattı.

Haberin Devamı

10 Ekim’de yeniden mektup yazarak üzüntüsünü bildirdiğini ve ENCJ’nin HSYK’nın gözlemci statüsünün tartışılacağı toplantısına gideceklerini açıklayan Yılmaz, “Aralıktaki toplantıya bizzat ben katılacağım. FETÖ üyeliği gerekçesiyle hâkim ve savcıların ihraçlarına ilişkin kararımızın yanı sıra her türlü bilgi ve belgeyi sunacağım. Onlar da o belgeleri gördüklerinde bu tavırları için çok üzülecekler. Bize yazdıkları gözlemci statümüzü askıya alacaklarını bildirdikleri mektuplarından da çok mahcup olacaklar” dedi. Yılmaz, Hürriyet’e özetle şu değerlendirmeleri yaptı:
“10 Ekim tarihli mektubumuzda, bu sürece ilişkin üzüntülerimizi belirttik. Bütün işbirliği arzumuza gönderecekleri heyete her türlü bilgi ve belgeyi teslime hazır olduğumuzu söylememize rağmen davetimize uymadıkları gibi İngilizce kararımızı da beklemeden bu adımı atmalarından çok üzüntülü olduğumuzu bildirdik. Genel Kurul’a katılıp elimizdeki hepsi resmi ve hukuku belgeleri paylaştığımızda bizi çok daha iyi anlayacaklar. Mektuplarından çok mahcup olacaklar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!