Avrupalılar Lübnan'dan ayrılıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupalılar Lübnandan ayrılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2006 08:10

İspanyol hükümetinin yeni bir operasyonla 450 kişiyi daha Lübnan'dan tahliye etmeye başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

İspanya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Bernardino Leon, yarın sona erecek tahliye işleminin dün akşamüstü başladığını belirtti.

Bu arada, Fransa'nın tahliye için gönderdiği feribotun Kıbrıs Rum kesimindeki Limasol açıklarına ulaştığı, bin kişilik yolcu kapasiteli ”İerapetra” adlı feribotun bugün Beyrut'a yanaşmasının beklendiği belirtildi. Fransa'nın kiraladığı feribotun, 900 Fransız ile 300 kadar Avrupalıyı tahliye etmesi bekleniyor. Bu yolculardan 400'ünün 18 yaşın altındakiler olduğu, 200'ününse yanlarında ailelerinin bulunmayacağı ve bu kişilerin Larnaka'dan 2 Air France uçağına alınacağı kaydedildi.

İsrail tarafından bombalanan Lübnan'dan kaçan 21 kadar Amerikalının da Amerikan donanmasına ait bir helikopterle Kıbrıs Rum kesimine götürüldüğü bildirildi. Amerikan askeri kaynakları, Lübnan'ı terk eden ilk grup Amerikalının dün Rum kesimine ulaştığını, bu kişilerin Lübnan'da kalmasına gerek görülmeyen Amerikalı personel olduğunu belirtti.
Aynı kaynaklar, Amerikan hükümetinin Lübnan'dan ayrılmak isteyen Amerikalılar için gerekli düzenlemeleri yaptığını da kaydetti.

Haberin Devamı

Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarının tahliyesininse bugün başlayabileceği bildirildi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tahliye işleminin bugün başlayabileceğini, ancak kararı, bölgedeki durumu değerlendiren askerlerin vereceği belirtildi.

Bu arada, Lübnan'da ayrılan çoğu Avrupalı 350 kadar kişinin İtalya'ya ulaştığını kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!