Avrupalı işçiler dönüş yolunda

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı işçiler dönüş yolunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2007 16:36

AVRUPA ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini geçirmek için Türkiye'ye gelen işçiler tatillerinin bitmesinin ardından dönüş yoluna koyuldu.

Haberin Devamı

Son iki ay içinde Bulgaristan Kaptan Andereov Gümrük Kapısını kullanarak yurda giriş yapan yaklaşık 300 bin Türk’ten 100 bini, Kapıkule Sınır Kapısını kullanarak ülkeden ayrıldı. Gümrük işlemleri nedeniyle ise Kapıkule Gümrük sahası içinde ve dışında zaman zaman uzun araç kuyrukları oluştu.

Yaz tatillerini geçirmek için Avrupa’nın değişik ülkelerinden Türkiye’ye gelen tatilciler dönüş telaşına düştü. 6 ile 8 hafta arasında değişen tatillerini tamamlayan işçiler karayolu ile yaşadıkları ülkelere doğru yola çıktılar. Kapıkule'den yurt dışına çıkan işçiler, yoğunluk nedeniyle zaman zaman gümrük sahası içinde ve dışında uzun araç kuyrukları oluşturdular. Hava sıcaklığının 40 derecelerde seyretmesi nedeniyle zor anlar yaşayan tatilciler, soğuk su ile başlarını yıkayarak serinlemeye çalıştılar.

Haberin Devamı

Aşırı sıcak ve Ankara’daki susuzluk nedeniyle sıkıntı çektiklerini belirten Ahmet Ertürk, “Yaz tatilimizi Ankara’da geçirdik. Ancak susuzluk nedeniyle büyük sıkıntı çektik. Biz de tatilimizin bitmesine 1 hafta kalmasına rağmen tekrar su kesilir düşüncesiyle Almanya’ya geri dönüyoruz. Kalan iznimizi de evimizde dinlenerek geçireceğiz” dedi.
Kapıkule Gümrük Muhafaza Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Haziran ayının son haftası itibariyle ülkeye giriş yapan yaklaşık 300 bin Türk’ten 100 bininin çıkış yaptığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!