Avrupa'dan milyar dolarlık Jüpiter araştırması

Güncelleme Tarihi:

Avrupadan milyar dolarlık Jüpiter araştırması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 10:31

İngiliz bilim adamları, Güneş sisteminin en büyük gezegeni olan Jüpiter’in buzullarla kaplı uydularını bulmak için 1 milyar euro değerinde bir araştırmaya imza atacak.

Haberin Devamı

“Juice” adlı araştırma, Jüpiter’in uydularındaki su alanlarını ve bu alanlardaki yaşam olasılığını inceleyecek.

Güneş sisteminin en büyük uydusu olarak bilinen, kendi manyetik alanına sahip olan ve kalın buz tabakasının altında derin bir okyanus barındırdığına inanılan Ganymede’i hedef alan araştırmayla, aynı zamanda Callisto ve Europa adlı iki ayrı uydu da incelenecek.

Araştırma, 2022 yılında başlayacak ve Dünya’dan Jüpiter’e ulaşma yolculuğu sekiz yıl sürecek. 2030’da Jüpiter’e varıldığında, orada üç yıl kalınarak bilgi toplanacak ve tekrar Dünya’ya dönülecek.
 
Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından Paris merkezli bir toplantıda onaylanan araştırma, aynı zamanda Güneş sisteminde yürütülecek olan ilk Avrupa bazlı uzay araştırması olma özelliğine sahip.

Haberin Devamı

İngiliz bilim adamları Avrupa Uzay Ajansı’nın dört üyesini bu yolculuk için görevlendirecek ve yolculuk sürecinin takibine Imperial College, Leicester, Oxford ve University College London gibi İngiltere’nin ünlü üniversiteleri de dâhil olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!