AVRUPA'DA 23 NİSAN COŞKUSU

Güncelleme Tarihi:

AVRUPADA 23 NİSAN COŞKUSU
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2007 18:43

ULU önder Atatürk'ün çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, iki ayrı organizasyonla Berlin'de de coşkuyla kutlanmaya başlandı. Türk derneklerinin biraraya gelerek gerçekleştirdiği 23 Nisan Çocuk Şenliği Berlin belediye binası önündeki meydanda düzenlendi. Etkinlik kapsamında bir de çocuk maratonu düzenlendi. Diğer bir organizasyonda EATA'nın bu yıl 15.sini düzenlendiği Çocuk Şenliği 23 Nisan kutlamalarına ise 10 binlerce insan katıldı.

/images/100/0x0/55ea81eaf018fbb8f8847fe4
Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi'nin de stand açtığı Berlin belediye binasının önündeki etkinlikte çocuklar için oyun alanları kurulurken, yiyecek ve içecek standtları da yer aldı. Kurulan sahnede, miniklerden oluşan çocuk korosu ve folklor ekipleri sahne aldı. Ancak Almanya'da müzik telif haklarını düzenleyen GEMA şirketinin talep ettiği miktar ödenemediği için burada kurulan sahnede müzik çalınamadı. Buradaki etkinliğe Başkonsolos Ahmet Alpman, Eyalet Sosyal İşler Senatörü Heidi Knake Werner ve Eyalet Parlamentosu Yeşiller milletvekili Özcan Mutlu da katıldı.

Öte yandan EATA'nın tarihi Brandenburg Kapısı önünde düzenlediği etkinlik öğlen saatlerinde başladı. Brandenburg Kapısı önünde kurulan dev sahnede Türk, Alman ve AB bayrağı altında her ulustan gençler müzik ve dans gösterisi sundu. ZDF'nin çocuk kanalı ZDF Tivi ile Kika çocuk televizyonu da EATA'nın organizasyonunda ayrı sahneler kurdu. Her iki televizyon kanalı da çocuk şenliğinden canlı yayınlar gerçekleştirdi. Ana sponsorlardan ADAC ise kurduğu büyük standta çocuklara trafik kurlarının öğretirken, polis ve itfaiye teşkilatı da çocuklara yönelik tanıtım programları sundu.

/images/100/0x0/55ea81eaf018fbb8f8847fe6

Berlin'deki her iki etkinlikte bugün de akşam saatlerine kadar sürdü. Yarın ise Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik, minikleri makamında kabul edip, bir küçük çocuğu makamına oturtacak.

ALMANYA'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Walldorf-Mörfelden'de bulunan Hürriyet Gazetesi'nin merkezinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Bahçede yapılan kutlamaya çalışanlar, eşleri ve çocukları katıldı. Öğle saatlerinde yapılan kutlama hepbirlikte yenen yemek sonrası başladı. Bu yıl ikinci kez düzenlenen kutlamalarda çocuklar, Alman sihirbazın gösterileriyle eğlendiler. Sihirbazın oyunlarda eşlik eden çocuklar daha sonra kaleye penaltı atışı da yaptılar. Dogan Medya Avrupa Genel Müdürü Sevda Boduroğlu, "Dünyada tek resmi olarak kutlanan çocuk bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'dır. Almanya'da doğup büyüyen

/images/100/0x0/55ea81eaf018fbb8f8847fe8
çocuklarımızında bu kutlamaları yakından tanımaları için bu kutlamayı gerçekleştirdik" dedi. Miniklerden kurulu folklor grubunun gösterileri de büyük alkış topladı. Eşi Can ve çocuklarıyla kutlamalarda hazır bulunan Frankfurt Başkonsolosu Boğaç Güldere, "23 Nisan çocukların bayramıdır. Yani geleceğimizi emanet edeceğimiz sizlerin. Hepinize kutlu olsun" diye konuştu. Kutlama töreninde çocuklara çeşitli oyuncaklarda hediye edildi. Hürriyet adını taşıyan balonlar ise çocuklar tarafından çok beğenildi.

FRANSA 

Haberin Devamı

Fransa’nın Beauvais kentinde erken kutlanan 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda minikler doyasıya eğlendi.

Haberin Devamı

FRANSA’nın Beauvais kentinde Anadolu Derneği Başkanı Fehmi Akça’nın düzenlediği "Türk Kültürü Günü"nde aynı zamanda 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlandı. Türk el sanatları, Türk yemekleri, piyano konseri ile Türkiye ve Türkler konulu konferans büyük ilgi gördü. Şehir

/images/100/0x0/55ea81eaf018fbb8f8847fea
meydanında düzenlenen Türk kültürü etkinliğine Paris Başkonsolosu Aydın Sezgin de katıldı. Erken kutlanan 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda folklor ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Fransız araştırmacı yazar Didier Billion’un Türkler ve Türkiye konulu konferansıyla Fransızlar'ın Türkler hakkındaki önyargıları kırıldı. Çocuk Bayramını kutlamak için kullanılan 250 kişilik salon tıklım tıklım dolarken Türk öğrenciler okudukları şiirlerle izleyenleri duygulandırdı, oynanan piyesler güldürdü ve halk oyunları eğlendirdi.

Haberin Devamı

Gençlerin folklor gösterisi etkinliğe katılanlardan alkış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!