Avrupa MBA’leri lider!..

Güncelleme Tarihi:

Avrupa MBA’leri lider..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2003 11:34

MBA uzmanı Cox Communications Consultants GmbH’nin gerçekleştirdiği MBA araştırmasından sürpriz sonuçlar çıktı...


Haberin Devamı

Ankette insan kaynakları direktörlerine, MBA programlarının 77 özelliği belirlendi ve tercihlerine göre sıralandırmaları istendi. Dokuz Avrupa ülkesinde, değişik büyüklükteki 37 firmanın insan kaynakları direktörleri arasında gerçekleştirilen araştırmanın en çarpıcı sonucu, MBA programlarında Amerika’nın değil, Avrupa’nın tercih edilmesi oldu.

 

AraÅŸtırmaya katılan yöneticilerin MBA yaptıkları okullar ise Erasmus University , Rotterdam School of Management-Hollanda, Insead-Fransa,University ofÂLondon, London Business School-Ingiltere ve IMD-Isvicre. MBA programlarının doÄŸduÄŸu yer olan ABD ise, MBA programına katılmak için tercih edilen sondan ikinci ülke.

Haberin Devamı

 

Tercihlere etki eden diÄŸer faktörler, iÅŸverenlerin MBA katılımcılarının kariyerlerinden bir yıldan daha uzun süre uzak kalmalarını istememeleri, ayrıca eÄŸitimcilerin de akademisyenliklerinin yanı sıra kurumsal tecrübe sahibi olmalarını istemeleri. Bununla birlikte, MBA derecesinin uluslararası geçerliliÄŸinin olması için programın Erasmus University, Rotterdam School of Management’da olduÄŸu gibiÂAMBA, AACSB ve EQUIS akreditasyonlarından hepsine birden, ya da en azından birine sahip olması da tercihlerde etkili.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!