Avrupa Gazeteciler Birliği Ordu’da toplandı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Gazeteciler Birliği Ordu’da toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 20:34

AVRUPA Gazeteciler Birliği’nin (AEJ) 3 gün sürecek 48’nci Genel Kurulu Ordu’da başladı. Genel Kurula Avrupa ülkelerinden yaklaşık 100 gazeteci katıldı.

Haberin Devamı

Avrupa Gazeteciler Birliği 48’nci kongresi Türkiye’de ilk kez Ordu Belde Otel’de başladı. Kongreye 30 ülkeden yaklaşık 100 gazeteci katıldı. AEJ Başkanı Diego Carcedo Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecini yakından takip ettiklerini, gelecekte Türkiye’nin çok önemli bir Avrupa Birliği üyesi olacağını vurgulayarak, AEJ’nin bütün Avrupa ülkelerinin yanısıra üye olmak isteyen Türkiye gibi ülkelerde temsilcilikleri bulunduğunu söyledi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün ise kentin tanıtımı için kongrenin Ordu’da yapılıyor olmasının büyük fırsat olduğunu dile getirerek, “Yeşil ve mavinin buluştuğu, fındığın başkentinde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Ordu Belediye Başkanı DSP'li Seyit Torun da basın özgürlüğüne dikkat çekerek, “Bugün dünya ülkelerine bakıldığında demokrasinin ve çok sesliliğin en önemli göstergesi basın özgürlüğüdür. Özgür basının olmadığı yerde ne özgür düşünceden ne de demokrasiden söz edilemez” diyerek kent hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

AEJ Türkiye Temsilcisi Doç.Dr. Doğan Tılıç ise Ordu’da bulunmaktan mutlu olduklarını, Karadeniz doğasının herkesi büyülediğini söyledi. Doç.Dr. Tılıç toplantı için neden Ordu’yu tercih ettikleri noktasında yüzlerce soru aldığını da söyleyerek, “Ordu’da olmasını ben çok arzu ettim. Burada reklam değil, Türkiye’nin tanıtımı ve Ordu’nun Avrupa’ya açılmasını amaçlıyoruz. Benim Ordu’ya olan sevdam ve Ordu’ya olan hayranlığım nedeniyle burada yapmayı tercih ettik. Karadeniz’in Antalya’sı olan Ordu’da bu kongrenin gerçekleştirilmesi adına bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından yapılan panelin ilk bölümünde Hırvatistan’ın Dubrovnik Belediye Başkanı Andro Vlahusiç, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komite Başkan Yardımcısı Irini Pari, BM Habitat Başkanı İspanya eski Turizm ve Sanayi Bakanı Joan Clos, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ulvi Hocaoğlu ve TURSAB Genel Müdürü Hakan Himmetoğlu, AEJ Türkiye Temsilcisi Doğan Tılıç moderatörlüğünde ‘İhtilaflı toplumların yakınlaştırılmasında medyanın ve turizmin rolü’nü tartıştı. Kongre, yarın düzenlenecek olan oturumun ardından 10 Ekim tarihinde Avrupalı konukların kent gezisinin ardından sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!