Avrupa’dan uzaklaşmayın

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’dan uzaklaşmayın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2010 00:00

Yunanistan eski Dışişleri Bakanı ve Demokratik İttifak Hareketi Genel Başkanı Dora Bakoyannis, dün sabah İstanbul’a gelerek Mövenpick Hotel’de düzenlenen 100’üncü Bâb-ı Âli Toplantıları’na katıldı.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan Bakoyannis, savaştan bu yana en ciddi krizin orta yerindeki Yunanistan halkının gözünün, aynı evrelerden güçlenerek çıkıp dünyanın en iyi 15’inci ekonomisi haline gelen Türkiye’nin üzerinde olduğunu belirtti. Bakoyannis, şunları söyledi: “Burada Avrupa’ya bir mesaj vermek istiyorum. Var olan problemlerimize rağmen, Güneydoğu Avrupa için Türkiye de dahil olmak üzere genişleme perspektifini açık tutmak gerekir. Bir de Türkiye’ye bir dosttan mesaj. Türkiye hep batıya bakmaktaydı. Şimdi Avrupa’dan uzaklaşması çok yanlış olur. Türkiye tam üye olmak için başvurmuştur. Yunanistan da bu üyeliği desteklemektedir. AB, Türkiye için taahhüdünü yerine getirmelidir.”

Bakoyannis İstanbul’da

Bakoyannis, gün boyu çeşitli ziyaretlerde bulundu. Fener Rum Patrikhanesi’nde Patrik Bartholomeos’la görüşen Bakoyannis, Topkapı Sarayı ve Ayasofya’yı gezdi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in verdiği öğle yemeğine katıldı. Daha sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!