Avrupa 2023

Güncelleme Tarihi:

Avrupa 2023
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2013 00:00

Çıkan kısmın özeti: Türkiye’nin çevre ve şehircilik politikalarından, özellikle de artan ileri demokrasisinden etkilenen Avrupalılar, 2023’te Türkiye’yi taklit etmeye başlarlar. Okuyacağınız satırlar Türkiye gibi olmaya çalışan Avrupa’nın ibretlik hikâyesi

Haberin Devamı

Fransa metrobüsle coşuyor

Dünyanın en geniş metrolarından Paris metrosu, yeni belediye başkanının bir Kadir Topbaş hayranı olması nedeniyle iptal edildi. 2023 Paris’inde ulaşım metrobüslerle gerçekleştiriliyor. Paris Belediye Başkanı “Neyse ki bizde eğimli arazi yok, İstanbul’da Haliç’in oradaki yokuşta bile çekmeyen metrobüs, Paris’te yağ gibi akıyor. Metroyu kaldırdık ama sor neden kaldırdık? Yerine metrobüs gibi ileri bir teknoloji getirdik. Tüm Paris sevdalılarına hayırlı uğurlu olsun” dedi. Ayrıca Paris’te Sen Nehri’nin üzerinden geçen köprülere de trafiği tıkasın diye önce OGS, sonra da HGS gişeleri takıldı.

/images/100/0x0/55eae7a4f018fbb8f89e3243

Haberin Devamı

İspanya’nın ‘Çılgın Proje’si

İspanya’da ‘Kanal İspanya’ heyecanı: Karadeniz’in ve Marmara’nın ekosistemini altüst eden Kanal İstanbul’un başarısı, tembellikleriyle ünlü İspanyollara da ilham verdi. Barselona’dan başlayan ve Bilbao’da biten Kanal İspanya, İspanya Kralı’nın “İşte bu da benim çılgın projem, şimdi kral çıplak desinler de görelim. İçime bir şey giymedim zaten” dediği gözbebeği… Kanal İspanya sayesinde Cebelitarık Boğazı yerine direkt Barselona’nın içinden gemiyle geçip, Bilbao’dan Biskay Körfezi’ne çıkabiliyorsunuz. Tabii bunun inşaatı sırasında La Sagrada Familia üzerinde çatlaklar oluştu ve Picasso Müzesi’nin bir kısmı çöktü. İspanya başbakanı neyse ki “Zaten Picasso’nun çizimleri ortada, müzesi çökse ne olur? Ben de çizerim aynısını. Ha bir de La Sagrada Familia için ağlıyorlar, sevsinler seni. Daha bitmemiş bina için mızmızlananlar var, marjinal hapçı bunlar” açıklamasını yaptı da Avrupa’da barış havası esti.

Londra 2023 sokak modası: GBT

Toplumsal olaylardan en çok çeken ülkelerden İngiltere’de polisler gözlerine kestirdiklerine GBT yapmaya başladı. Normalde nüfus kâğıdı taşıma âdeti olmayan İngilizler için GBT’nin ilk ayları biraz sancılı geçiyor. İngiliz polisi ‘çorba parası’ uygulamasına da 2023’ün ilk aylarında geçebildi. Londra valisi “Birkaç marjinal, tinerci ya da pank kafasına göre yaşayacak diye milli değerlerimizi zedeletmeyiz, biz Kensingtın çocuğuyuz” dedi.

Haberin Devamı

Roma’ya dev AVM

Şehrin her yerindeki çanak çömlekle başı dertte olan Roma Büyükşehir Belediye Başkanı Romulus Dhobbash, yeni düzenlemeyle tüm tarihi eserleri tek bir noktada toplamaya karar verdi. Dhobbash “Şehrin her yerinde bir sürü antik çerçöp vardı, çanak çömlek patlamasın, başlarına bir iş gelmesin diye dev bir müze yaptık, hepsini oraya koyduk. Vatandaş işine gücüne tarihi taşa toprağa takılmadan gidebilecek” dedi. Ünlü Kolezyum’un da yıkıp yerinde ‘Romaören AVM’ adında dev bir alışveriş merkezi yapılması gündemde.  Roma Belediye Başkanı bu konuyla ilgili “AVM’nin yerine yapıldığı Kolezyum’un ufak bir kopyası, AVM’nin 4. katına tekrar yapılacak. Buradaki arenada da indirimli fiyatlar için tüketicileri ölümüne kapıştırmayı düşünüyoruz. Tarih böyle korunur, öğrenin!” dedi.

Haberin Devamı

Norveç yine yanlışlarda

“Hıristiyanlık elden gidiyor” tartışmalarına son noktayı Norveç koydu. Norveç’te hükümet gençlerin manevi gelişimini teşvik için kiliselere devlet bütçesinden destek ayırdı ve Norveç Diyanet İşleri’ni kurdu. Norveç’te Diyanet’in bütçesi 11 bakanlığın bütçesinin toplamı kadar. Müfredata koyulan seçmeli İncil dersleri de dikkat çekiyor. Başbakan “Kızların bacakları çok uzun ve gereksiz güzeller, ihtiyacımız olan tek şey maneviyat aslında” açıklamasıyla Türkiye’den ne kadar geri olduklarını gösterdi.

Amsterdam’da bisiklet yasaklandı

Amsterdam Valisi “Kafaları çekip çekip bisiklete biniyorlar, yayalar bundan rahatsız. Yayaya kötü davranılan bir şehir olmak istemiyoruz. Bundan sonra Amsterdamlı arabasıyla güvenle işe gidip gelecek” dedi. Bisiklete binmeye çalışan sarışın kızlarla belediye zabıtaları arasında arbede çıktı. Kızlar sutyen giymemiş, elbiseleri çekiştirilince ortaya rezillik çıktı. İstanbul emniyeti kardeş şehir Amsterdam’ın emniyetine borç biber gazı gönderdi.

Haberin Devamı

Bavyera’da temiz bir Oktoberfest

Almanların ünlü bira festivali Oktoberfest’te Alman başbakanının organizasyonu telefonla arayıp “Deli gibi içiyorsunuz, bak sarhoş olursanız benden günah gider, yeter içmeyin artık şunu, bak kilo yapıyor” demesi üzerine Oktoberfest’e bira yasağı geldi. Alman Başbakanı “Milli içkimiz ‘das ayran’. Bira değil” dedi.

Çek başbakanının beş çocuk hevesi

“Dünya medeniyet başkenti olmak istiyorsak Prag’ı genç bir şehir haline getirmeliyiz” diyen Çek Başbakanı halktan en az beş çocuk yapmalarını istedi. Başbakanın bu açıklaması üzerine “Siz doğurun, biz bakalım” diyen Çek kadınların üzerlerine biber gazı ve yeşil lazer sıkıldı. Çek başbakanı “Kafka okumakla adam olunmuyormuş, size de iyilik yaramıyor” diye protestoculara sitem etti.

Haberin Devamı

Venedik’e mega proje!

Venedik yeni sahil yolunun heyecanını yaşıyor. Venedik Büyükşehir Belediye Başkanı “Şehirde rutubet var. Halk suyun içinde yaşamaktan balık gibi oldu. Allahın izniyle Venedik Sahilyolu’nu hizmete açtığımızda artık evlerimizin içine tekne girmeyecek. Vatandaş arabasını dilediği gibi kullanacak” dedi. Başkan ayrıca “Venedik Avrupa’nın sanayi merkezi olacak. Turistik turistik dediniz, her yerimiz turist oldu, kültürümüz kayboluyor” açıklamasıyla da gelecek yıl yapımına başlanacak Organize Sanayi Bölgesinin sinyalini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!