AVNİ AKYOL VEFAT ETTİ

Güncelleme Tarihi:

AVNİ AKYOL VEFAT ETTİ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP Bolu Milletvekili, eski Milli Eğitim bakanlarından Avni Akyol, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti

Gerede ANAP ilçe başkanının kanserden ölen 28 yaşındaki oğlunun cenazesine katılmak üzere Gerede’ye giden Bolu Milletvekili Avni Akyol, cenaze töreninden sonra kalp krizi geçirdi. Hemen Gerede Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Akyol’un, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği belirtildi.
Avni Akyol’un, bir süre önce ölen oğlu Ümit adına kurduğu Ümit Vakfı’na ait kız yurdu, Marmara depreminde yıkılmış, 3 öğrenci enkaz altında kalarak, yaşamını kaybetmişti.
1931 Düzce doğumlu olan Avni Akyol, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne bağlı Eğitim İdaresi ve Planlaması’nda master yaptı.
Daha sonra ABD’de Southestern Üniversitesi’nde doktora yapan Avni Akyol, Yönetim, Planlama, Eğitim-YÖK ve Atatürk Kültür Milli Komitesi üyeliklerinde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarlığı da yapan Akyol, Meclise ilk olarak, 5. dönemde Bolu milletvekili olarak girdi. 12 Eylül’den sonra 18. Dönem’de ANAP’tan İstanbul milletvekili seçilen Akyol, 19, 20 ve 21. dönemlerde de yine Bolu’dan milletvekili oldu. Akyol, Kültür ve Milli Eğitim bakanlıkları yaptı. Avni Akyol evli ve 2 çocuk babasıydı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!