AVM otoparkında nefes kesen operasyon

Güncelleme Tarihi:

AVM otoparkında nefes kesen operasyon
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 15:09

KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, bir gasp çetesinin bazı üyelerini İstanbul’daki büyük bir alışveriş merkezinin park alanında havaya ateş ederek yakaladı.

Kendilerini uyuşturucu şebekesi olarak tanıtan gaspçılar, alıcı gibi davranan polisin elinden, içinde 1 milyon TL bulunan cantayı MP-3 otomatik silah ve tabancalarını çekip tehditle almaya calışınca, sayıları 10’u bulan gaspçılardan 5’i havaya ateş eden ve orada tedbir alan sivil ekiplerce yakalandı. Geri kalanı ise kaçtı.

İstanbul Pendik’te TEM kenarında bulunan bir AVM'nin Otoparkı’nda dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis olarak da tanıttığı belirlenen bir uyuşturucu ve gasp şebekesinin peşine düştü. Alıcı gibi davranan bir sivil polis memuru bu kişilerle 1 milyon TL nakit para karşılığı eroin satın almak için anlaştı.

ALIÅžVERÄ°Åž MERKEZÄ° OTOPARKINDA BULUÅžMAÂ

Uzun pazarlıklar sonunda alıcı gibi davranan polis, içinde 1 milyon TL bulunan çanta ile Pendik’te TEM Kenarı’nda kurulu Alışveriş Merkezi’nin Otoparkı’nda şebeke elemanlarıyla buluştu. Buluşma yerinin çevresinde, alışverişe gelmiş gibi hareket eden 20 civarında çelik yelekli sivil polis önlem aldı.

SİLAHLARI ÇEKİP ÇANTAYI İSTEDİLER

Burada yapılan pazarlıklar sırasında, şebeke elemanlarından biri çantadaki para destelerinden birini alıp sahte olup olmadığını kontrol ettikten sonra, "Uyuşturucu burada değil. Seni oraya götüreceğiz" diyerek uyuşturucuyu buluşma yerine getirmediklerini söyledi. Alıcı gibi davranan polis memurunun durumdan şüphelenip, "Teslimat burada yapılacaktı. Burada yapılmazsa gelmem" diye diretmesi üzerine, sayıları 10 kişi olduğu belirtilen grup, biri M-5 otomatik silah olmak üzere tabancalarını çekerek çantayı zorla almak istedi.

’POLİS, TESLİM OLUN’

Arkadaşlarının hayatının tehlikeye girdiğini gören ve orada önlem alan sivil polisler bir anda silahlarını çekerek, onlarca kişinin bakışları arasında havaya ateş edip "Polis, teslim olun" diye bağırarak şebeke elemanlarından 5’ini yakaladı. Diğerleri ise kargaşadan yararlanıp kaçtı. Kacarken de havaya birkaç el ateş açtıkları görüldü.

Yapılan ilk sorgulamalarında şüphelilerin ayrıca kendilerinİ polis gibi tanıtarak gasp yaptıkları, üzerlerinden sahte polis kimliği, telsiz ve kelepçelerin de çıktığı belirtildi. Olay İstanbul sınırları içinde meydana geldiğinden, şebeke ve operasyonla ilgili açıklamayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yapacağı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!