Avcılar'da pazarda isyan

Güncelleme Tarihi:

Avcılarda pazarda isyan
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 13:56

Yerlerinin ellerinden alınmasını protesto etmek için Avcılar Belediyesi önündeki eylem yapan pazarcılarla zabıtalar arasında kavga çıktı. Sopa ve taşların da kullanıdığı kavgada, her iki taraftan yaralananlar oldu. Polis kavgaya müdahale etti. Bölgedeki gerginlik sona erdi.

Haberin Devamı

AVCILAR PAZARI'NDA İSYAN ÇIKTI - WEB TV

OLAY ANINDAN FOTOĞRAFLAR 

Öfkeli pazarcılar, ‘Bunları da alın’ diyerek ellerindeki sebze ve meyveleri bir anda caddenin ortasına boÅŸaltmaya baÅŸladı. Â

Avcılar Belediyesi’nin önündeki cadde ise bir anda karıştı. Zabıta ve çevik kuvvet ekipleri öfkeli kalabalığa müdahale etti.

 

Pazarcılar ‘Başkan istifa’ ‘Burası Türkiye, İsrail değil’ sloganları attı. Olaylar sürerken, başından yaralanan bir pazarcı ‘Beni hastaneye götürün’ deyip yere yığıldı. Yaralı pazarcıya önce arkadaşları, ardından sağlık ekipleri müdahale etti.

İki haftadır Avcılar belediyesi önünde eylem yapan pazarcılar, belediye başkanıyla 2,5 aydır süren görüşme isteklerinin yine geri çevirilmesi üzerine çileden çıktı. Halkın ucuz alışveriş yaptığı pazar yerlerinin kaldırılmasının marketlere peşkeş çekilmesi anlamına geldiğini öne süren pazarcılara, zabıta müdahale etti. Bu andan itibaren olaylar çığrından çıktı. Pazarcılar, yanlarında getirdikleri onlarca kasa meyve ve sebzeyi zabıtanın üzerine attı. Avcıların en işlek yeri olan Marmara Caddesi, pazarcıların ürünleriyle dolarken, olaylar kontrolden çıktı.

Polis kalabalığa müdahale etti. Pazarcıları dağıtmak için tazyikli su kullanan polis, olayları kontrol etmek için uzun süre uğraştı. Çatışma sırasında bir kameraman başına aldığı darbe sonucu yaralanırken, bölgedeki gerginlik uzun süre dinmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!