Avcılar Kampusu ağır hasarlı

Güncelleme Tarihi:

Avcılar Kampusu ağır hasarlı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Marmara'yı sarsan 17 Ağustos depreminde hasar gören ve çelik putrellerle desteklenen İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusu'ndaki Mühendislik Fakültesi, ikinci darbeyi de Düzce Depremi'nde yedi. Binalarının son derece tehlikeli olduğunu öne süren Mühendislik Fakültesi öğrencileri, seslerini duyurabilmek için sınıflardaki tahtalara ‘Burada ders yapmak tehlikeli ve yasaktır’ yazdılar. Derslerin genelde boş geçtiğini, bazı öğretim görevlilerinin de korkudan derse girmediğini belirten öğrenciler ‘‘Fakülte binasının zemini inşaate uygun değil. Burada hayati tehlike içindeyiz. Okula gelmeye korkuyoruz ama mecburuz’’ dediler.

İKİ FARKLI RAPOR 17 Ağustos depreminden sonra İstanbul Üniversitesi tarafından hazırlanan durum tespit raporunda Mühendislik Fakültesi binalarının kullanılabilir olduğu ve takviye işlemlerinin tamamlanmasından sonra derslerin yapılmaması için bir sakınca görülmediği belirtilmiş. Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'nın hazırladığı raporda ise dersliklerin büyük zarar gördüğü, kolon ve krişlerin mevcut bina yükünü kaldıramayacağı açık bir biçimde belirtilmişti. Ayrıca bu binaların deprem olmasa bile yıkılma konumuna geldiği, bu nedenle binaların içine girilmesinin sakıncalı olduğu ve her an çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu açık olarak vurgulanmıştı.

Memurlar, korkudan dairelere giremedi

Adapazarın'nda kamu görevlileri deprem beklentisi nedeniyle dün binalara girmedi. Başta Adapazarı Adliyesi olmak üzere bir çok resmi kuruluşta memurlar mesailerini dışarda geçirmeye başladı. Sapanca- Akyazı fay hattında olası deprem beklentisi nedeniyle Adapazarı Adliyesi personeli adliye binasına giremedi. 150 memur, hákim ve savcının görev yaptığı Adapazarı Adliyesi'nde memurların 4 katlı binaya girmemeleri nedeniyle duruşmalar yapılamadı. Memurlar bahçede yaktıkları ateş etrafında toplanarak mesailerini doldururken, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, ‘‘Memur arkadaşlarımız zemin katta bir kolonun çatladığını söyleyerek binaya girmedi. Bunun sıva çatlağı olduğunu tesbit ettik. Ancak, deprem beklentisi nedeniyle binaya giremiyorlar’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!