Auster'den Başbakan'a jet cevap

Güncelleme Tarihi:

Austerden Başbakana jet cevap
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2012 23:15

Dünyaca ünlü yazar Paul Auster'den Başbakan Erdoğan'a jet cevap geldi.

Haberin Devamı

Auster'in Türkiye'deki yönetimi otoriter bulması ve tutuklu aydın ve gazeteciler nedeniyle hükümeti eleştirmesiyle başlayan tartışma Başbakan'ın çektiği 'cahil adam' restiyle polemiğe dönüştü.

Gazeteciler.com'un haberine göre Auster, New York Times'ta yer alan yanıtında hem Erdoğan'ın açıklamasına yanıt verdi hem de eleştirilerine devam etti. Erdoğan'ın 'İsrail mi demokrat?' sorusuna da yanıt veren ünlü yazar KCK davasından tutuklu olan Ragıp Zarakol'a dikkat çekti; İsrail cezaevlerinde hiçbir gazeteci ya da aydının olmadığını hatırlattı.

Auster, sansürsüz ve hapis tehtidi olmayan bir ifade özgürlüğünün bütün kadın ve erkekler için kutsal bir hak olduğunu vurgulayarak, "Başbakan, İsrail hakkında ne düşünürse düşünsün, gerçek şu ki İsrail'de ifade özgürlüğü var. Ne bir yazar ne de gazeteci hapiste. Uluslararası PEN tarafından derlenen son sayılara göre Türkiye'de şu anda yaklaşık 100 yazar hapiste. Dünyadaki PEN merkezleri tarafından davası yakından izlenen Ragıp Zarakolu gibi bağımsız yayıncılardan söz etmiyorum bile. Bütün ülkeler sayısız sorunla mücadele ediyor Sayın Başbakan, buna benim ülkem ABD ve sizin ülkeniz Türkiye de dahildir. Asıl olan şu ki, kusurlu ve kuşatılmış her ülkedeki koşulları iyileştirmek için, sansürsüz ve hapis cezası tehdidi olmayan bir yayın ve ifade özgürlüğü bütün kadın ve erkekler için kutsal bir haktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!