ATM dolandırıcılığı şebekesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

ATM dolandırıcılığı şebekesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2009 18:37

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde, bankaların otomatik para çekme makinelerine (ATM) kurdukları düzeneklerle, müşterilerin kartlarını kopyalayarak hesaplarını boşaltan şebeke, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi.

Operasyonda çete üyesi olduğu belirlenen 2'si kadın 7 kişi kaldıkları lüks villada yakalandı. Olayla ilgili 3 kişinin daha arandığı belirtildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı Dolandırıcılık Masası ekipleri, ilçede ATM dolandırıcılığının artmasıyla, çalışma başlattı. Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Devlet Hastanesi bahçesindeki bir bankanın ATM'sinde para çektiği sırada kartı sıkışan G.K.'nin, ay sonu gelen ekstresinde paranın karttan nakit çekildiğinin belirtilmesi ile yaptığı başvuruyu değerlendiren polis, ATM'nin kameralarını incelemeye aldı.

ATM'nin önünde duran 34 UN 8951 plakalı araç, polisin dikkatine çekti. Bu plakadan yola çıkan polis, ekipleri yeni kurulan Mobese kameralarının plaka takip sisteminden yararlanarak aracın İstanbul'da oturan Nuray Işık'a ait olduğunu tespit etti. İstanbul'da belirlenen adrese giden polis ekipleri burada Işık'ın komşuları tarafından İzmit Darıca'ya gittiğini söylemesi üzerine buraya yöneldi.

VİLLADA YAKALANDILAR

Araç sahibinin adresini tespit etmek için bu kez İzmit polisinden yardım istendi. Adresin tespitinden sonra ise Çorlu polisi, Darıca'daki lüks villanın önünde aradıkları 34 UN 8951 plakalı aracı görünce sabaha karşı baskın düzenledi.

Baskında, villada bulunan Nuray Işık (31), Yüksel Canoğlu (47), Ömer Şentaş (26), Erdoğan Lokman (43), Oya Çemberli (44), Enver Canoğlu (22) ve Özgür Avcı (26) yakalandı. Evde yapılan aramada 3 bilgisayar, 1 pos cihazı, 10 cep telefonu, çok sayıda ATM kartı, yaklaşık 3 bin kişiye ait kart bilgileri, 1 ajanda, ajanda içinde çekilecek olan kart bilgileri ve şifreleri, ATM'lere yerleştirilen düzenek bulundu. Ele geçen malzemelerle birlikte Çorlu'ya getirilen şebeke elemanların Çorlu Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

YAŞLILARI TERCİH EDİYORLAR

Çorlu'da 8, Tekirdağ 1, İzmit'te 1, toplam 10 kişinin kartını kopyaladıkları ve yakalanmasalardı binlerce kişini kartını kopyalayıp içini boşaltacak olan şebekenin Türkiye'nin değişik yerlerinde bulunan büyük alışveriş merkezlerindeki mağazalardaki bazı kişilerle anlaşmalı olduğunu belirlendi. Ayrıca şebekenin özellikle yaşlı ve kadınları takip ettikleri kart sıkıştırma işinde ise yardımcı olmak bahanesiyle kendi cep telefonlarından müşteri hizmetlerini arayarak “İsterseniz görüşün” deyip şebekenin başka bir elemanı aradıkları ortaya çıktı. Kartı sıkışan kişinin şifresini ve bilgilerini müşteri hizmetleri görevlisi diye verdiği bilgiler doğrultusunda hesap bilgilerine kolay ulaşıldığı ve içinin boşaltıldığı tespit edildi.

Polis ekipleri yaptıkları çalışmalar sonrasında yakaladıkları şebeke elemanlarını Çorlu'ya getirdikten sonra dolandırılan 8 kişi tarafından teşhis edildi. Teşhis edilen şebeke elemanlarından çete lideri olduğu belirtilen Erdoğan Lokman, Yüksel Canoğlu ile firarda olan Hakan Tekbastı'nın Türkiye'nin ilk kredi kartı dolandırıcıları olduğu ve 2001 yılında İstanbul2da 3 bin kredi kartı, 2007 yılında ise İzmir'de 12 kişilik şebeke ile yine kredi kartı dolandırıcılığı olaylarından yakalandıkları belirtildi. Yakalanan zanlıların alınan ifadelerinden sonra Adliye'ye sevk edileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!