Atlas pasajı çocukları

Güncelleme Tarihi:

Atlas pasajı çocukları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da Kadıköy'ün Akmar'ı varsa Beyoğlu'nun da Atlas Pasajı var. İkisinin ‘‘çocukları’’ elbette aynı değiller. Akmar'ın hikayesi biliniyor. Ama Ay'la ilgili hikayeler yazmayı, Afrika'daki Baobab ağaçlarını görmeyi isteyen, snowboard'u seven ve Captain Hook, Magma gibi yerlere takılan Atlaslı çocukların tarzları pek bilinmiyor. İstanbul Life dergisi nisan sayısında onların hikayesine yer veriyor.

Atlas Pasajı'nda gençlerin uğrak yeri Mod'un sahiplerinden Emin Z. onlardan biri. ‘‘Yurtdışında moda üzerine böyle bir eğilimi görmüştük. Yapacak başka bir iş bulamayınca biz de bari bu işi yapalım dedik. Aslında para için. Bu iş olmasa gezmek isterim’’ diyen Emin Z., Hardcore, African funk dinliyor. Ayrıca albümü yeni çıkan Türk grubu Crunch'ı şiddetle tavsiye ediyor ve son olarak ‘‘Ben bu Mod kültürünü seviyorum!’’ diyor.

Pasajın müdavimlerinden Tolga Ö. ise Mod'un çalışanlarından. ‘‘Atlas'ı seviyorum. Arkadaşlar iyi’’ diyen Tolga ‘‘Funk, dans, ska, Japon hardcore’’ dinlemeye bayılıyor. Atlas Pasajı'nın dışarıdan takılan isimlerinden biri Özgü Tüzün. M.S.Ü'de Şehir Bölge Planlamacılığı'nda okuyor. Pasaja sıkıntıdan geliyor. Sevdiği şeyleri sıralıyor, ‘‘Yürümek, futbol oynamak, deniz kabukları ve bir de evde video junk!’’

Ali Kirayoğlu da pasajın müdavimlerinden ve Atlas Pasajı'nın eski sakinlerini daha çok seviyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!