Atlara pansiyon

Güncelleme Tarihi:

Atlara pansiyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Büyükçekmece'deki 22 ahırlık pansiyon ayda 350 dolara beş yıldızlı hizmet sunuyor.

AT sevgisinin en büyük engeli, bir atın ihtiyaçlarına cevap verecek kadar büyük bir araziye sahip olmak. Washington D.C South Eastern Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun Murat Gürman, işte bu sıkıntıyı farkedip, Büyükçekmece Eskice Mevkii'nde at meraklılarının ihtiyacına cevap verecek bir pansiyon kurdu. 176 dönüm araziye kurulan pansiyonda konaklayan atlara verilen hizmet ’’tam pansiyonun’’ da ötesinde.

'Çarşaflar' akşam seriliyor

32 ahırdan 22 tanesi pansiyon. Aylık 350 dolara atlara sabah ve akşam toplam 5 kilo yem veriliyor. Yeşil taze otlarsa her an önlerinde hazır, Yataklık denilen saman her akşam ağıra seriliyor, sabahları toplanıyor. Konuk atlar her gün kaşağılanıyor. Günlük bakımları yapılan tırnakları yağlanıyor. Nalları, 40 günde bir değiştiriliyor. Formlarını korumaları için antrenman yaptırılıyor.

İsteyene binicilik dersi

Atlara böyle bakılınca Gürman Çiftliği’nde boş yer bulmak imkansız hale gelmiş. Yaz, kış yer yok. Murat Gürman, 10 ahır daha yaptırmaya karar vermiş. Kısa süre sonra bitecek ahırlar şimdiden rezerve edilmiş.

2 öğretmen, 7’si seyis 12 personelin çalıştığı çiftlikte, Murat Gürman’ın 10 atı var. Bu atlarda isteyenlere ders veriliyor, binmeyi bilenlerse arazide dolaşabiliyorlar. Manejde dolaşmanın yarım saati 10 milyon, arazide ise 45 dakikası 15 milyon lira.Süvari dedenin torunu Murat Gürman, 'Çok para kazandıran bir iş değil. Yulafı, arpayı kendimiz ürettiğimiz için maliyetleri düşürebildik. Başkalarının da at sevgisini yaşamasını sağlamak çok hoş bir şey. Bazen ana okulları geliyor, çocuklara küçük yaşta at sevgisini aşılıyoruz' diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!