Atkinson, TUBİTAK’ın konuğu oldu

Güncelleme Tarihi:

Atkinson, TUBİTAK’ın konuğu oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2006 10:32

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Bilim ve Teknoloji Danışmanı Dr. George H. Atkinson bilim ve teknolojide ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla temaslarda bulunmak üzere TÜBİTAK’ın misafiri olarak Türkiye’ye geldi. Düzenlenen bir toplantıda ülkelerin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimlerine değinildi.

Haberin Devamı

TÜBİTAK, Atkinson’un Türkiye ziyaretiyle ilgili TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’ndeki Marmara Araştırma Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Dr. George Atkinson’ın yanısıra, TÜBİTAK Başkan Vekili Nüket Yetiş ve Türk Amerikan Biliminsanları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA - The Turkish American Scientists and Scholars Association) Başkanı Dr. Süleyman Gökoğlu da katıldı.

 

Atkinson, TÜBİTAK ve TASSA’nın, 29-31 Mayıs tarihlerindeki ikinci ortak bilimsel işbirliği çalıştayının açılışında bir konuşma yaptı.

 

Toplantıda konuşan TÜBİTAK Başkan Vekili Nüket Yetiş de konuşmasında, ülkelerin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimlerinde global ilişkilerin önemini vurguladı. TÜBİTAK’ın 2006 yılı başından bu yana ülkelerarası ilişkilerin pekiştirilmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalara hız verdiğini belirten Nüket Yetiş, önümüzdeki yılın başından itibaren bu girişimlerin meyvelerini vermeye başlayacağını söyledi.

 

Haberin Devamı

Yılbaşından bu yana ABD, İngiltere, ve İtalya’nın önde gelen bilim ve teknoloji kuruluşları ile ortak toplantılar düzenlediklerini kaydeden Yetiş, “Bugün burada ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Bilim ve Teknoloji Danışmanı George Atkinson’ı ağırlıyoruz... Gelecek günlerde ise İstanbul, Avrupa Bilim Vakfı ESF’in yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapacak.

Yine bugün burada ikincisi gerçekleştirilecek Türk Amerikan Biliminsanları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) çalıştayı, iki ülkede yaşayan akademisyenler arasında bilim ve teknoloji alanlarında iletişimi ve işbirliğini arttıracak yeni projelerin hazırlanması için ortam oluşturacak. Ayrıca Uluslararası Teknoloji Yönetimi Konferansı olan PICMET’06, yaklaşık 300 yabancı bilim insanının katılımıyla TÜBİTAK’ın evsahipliğinde 8-13 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek. Tüm bu uluslararası çalışmalarımızla; bilim, teknoloji ve bu sayede ekonomideki gücümüzü arttırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

Toplantıda bir konuşma yapan TASSA Başkanı Dr. Süleyman Gökoğlu da, bir yıl gibi kısa bir süre önce kurulan TASSA’nın çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Kuruluşun Amerika içinde çeşitli bölgesel tanıtım toplantıları düzenleyerek kayıtlı üye sayısını bir yıl içinde iki katına çıkarttığını belirten Gökoğlu, “Amerika’da yaşayan Türk bilim insanlarının Türkiye’deki üniversitelere konuk olmalarını sağlayan bir program başlattık. Ayrıca, Kasım 2005’te de TÜBİTAK ile gelenekselleştirmeyi hedeflediğimiz ortak çalıştayların ilkini gerçekleştirdik.

Bugün ise bu çalıştayın ikincisini TÜBİTAK ile işbirliği içerisinde düzenliyoruz. Üç gün sürecek çalıştaya; Kuzey Amerika’dan 20 kişilik uzman bilim insanı, Türkiye’deki bazı üniversitelerden temsilciler ve TÜBİTAK araştırmacıları katılıyor. Bu çalışmalar ile iki taraflı ortak projeler üretme ve dış kaynaklı araştırma fonlarına başvuracak kuvvetli kadrolar oluşturmak hedefleniyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!