Atina’ya çifte taciz notası

Güncelleme Tarihi:

Atina’ya çifte taciz notası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 00:00

YUNAN Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının 1 Aralık’tan bu yana Ege’de uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk F-16’larına yönelik 9 kez tacizde bulunarak it dalaşına girmeleri iki ülke arasında diplomatik krize neden oldu. Türkiye, Yunanistan’a Atina ve Ankara’da iki ayrı nota vererek tacizi kınadı. Yunan savaş uçakları en etkili tacizi, önceki gün 3 bölgede gerçekleştirdi.
Kilitlendiler
Yunan savaş uçakları Midilli’nin güneybatısı, Sakız’ın batısı ile güneyindeki uluslararası hava sahasında ayrı ayrı eğitim uçuşu yapan Türk F-16’larına toplam 22 dakika tacizde bulundu. Tacizlerde 7 kez radar kilitlendi.
Bir diğer etkili taciz de geçen salı yine Sakız’ın kuzeyinde uluslararası hava sahasında Türk F-16’sına, Limni’den kalkan Yunan F-16’ları tarafından yapıldı. Ayrıca son bir hafta içinde Yunanlılar Türk Hava Sahası’nı 3 kez ihlal etti. Tacizlerin artırması üzerine Dışişleri Bakanlığı Ankara ve Atina’da, Yunanistan’a tacizlerle ilgili tüm belgeleri masaya koyarak nota verdi. Notalarda Yunanistan savaş uçaklarının Ege’deki barış ortamını bozucu tutumları protesto edilerek, yapılan tacizlerin endişeyle not edildiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!