Ateş hattında Suriyeli gerilimi

Güncelleme Tarihi:

Ateş hattında Suriyeli gerilimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 10:56

SURİYE sınırında IŞİD ile yaşanan çatışma ve gerilimin merkezindeki Kilis Elbeyli’de Türkiye’ye yasadışı giren 5 Suriyeli’nin kaçarken sınırda son anda yakalanmasıyla ilgili gerilim dolu bir olaya Hürriyet şahitlik etti.

Haberin Devamı

BOMBA ALARMI VERİLDİ

Ateş hattında Suriyeli gerilimi
Suriye'ye sınır olan Kilis Elbeyli İlçe merkezinde bulunan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ercan Çiçekçi Parkı’na dün Suriyeli’lerin şüpheli bir çanta bırakarak kaçtığı ihbarı polisi alarma geçirdi.

Ateş hattında Suriyeli gerilimi

Parkın etrafı güvenlik şeridiyle çevrilirken, bölgedeki vatandaşlar da alandan uzaklaştırıldı. Hürriyet’in de an be an takip ettiği olayda görgü tanıkları, “Suriyeli 5 kişi çantayı bıraktı, ardından sınıra doğru kaçmaya başladılar” diye bilgi verilince sınırda alarm verildi. Çantanın incelemesi için bomba imha uzmanları beklenirken, tarlalar arasından Suriye’ye kaçmak isteyen 5 Suriyeli ile ilgili bilgi geldi.

Haberin Devamı

Ateş hattında Suriyeli gerilimi

SINIRDAN GEÇERKEN YAKALANDILAR

Polis, acil olarak sınırın sıfır noktasına hareket etti. Özel Harekat Polisi’ne de bilgi verildi. Yapılan takip sonucu 5 Suriyeli, sınırdan karşı tarafa geçmek üzereyken sıfır noktasında yakalandı.

Yapılan sorguda Suriyelilerin yasadışı yollarla Türkiye’ye girdiği, şehir merkezine geldiklerinde polisi görünce çantayı bırakarak kaçtıkları belirlendi.

Şüpheli çantanın bırakıldığı parka getirilen Suriyelilerin açtığı çantadan elbiseleri çıktı. Suriyeliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Ateş hattında Suriyeli gerilimi

KIRMIZI ALARM VERİLEN BÖLGEDE NASIL GİRİŞ YAPTILAR

Türkiye’nin IŞİD ile yaşadığı çatışma ve hava saldırısıyla kırmızı alarm verilen ve yoğun güvenlik önlemlerin alındığı Elbeyli sınırında, 5 Suriyeli’nin gündüz vakti Türkiye’ye nasıl geçiş yaptıkları soru işareti yarattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!