Ateş eden gaziler öğrencileri korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Ateş eden gaziler öğrencileri korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2010 14:12

ADANA’nın Ceyhan İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88’inci yıl dönümü kutlamalarına katılan gaziler silahlarına sarılıp, ateş açtı. Öğrenciler korkunca Kaymakam uyardı, gaziler ateşi kesti.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalara Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü, Garnizon Komutanı Binbaşı Ümit Şener, öğrenciler ve Ceyhanlılar katıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Son günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri’ni terör örgütü, eli kanlı terör örgütü PKK’yı da barış örgütü gibi göstermeye çalışan zihniyet sahipleri ortaya çıktı. Bunları onaylamak mümkün değil. Cumhuriyetimizin sahibiyiz ve bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu mehteran takımı da gösteri yaptı. Yürüyüş sırasında ise Kuvayımilliye ve gazi dernekleri üyeleri silahlarına davranarak barutla yapılmış, içinde saçma olmayan kuru sıkı mermiler sıktı. Tüfek ve tabancalarla açılan ateş sırasında ortalık savaş alanına dönünce törene katılan öğrenciler korktu. Bunun üzerine Kaymakam Gürbüz Karakuş, gazileri uyararak ateş edilmesini önledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!