Atatürk'ü iki kez gören Recep Dede 100 yaşına girdi

Güncelleme Tarihi:

Atatürkü iki kez gören Recep Dede 100 yaşına girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2010 14:21

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nin en yaşlı kişisi olan Recep Tural 100 yaşına girdi. Atatürk'ü iki kez görme şansını yakalayan ve ilçede herkesin saygısını kazanan Tural, “Hiç kimse fazla yaşamış olmakla ihtiyarlamaz. İnsanları ihtiyarlatan, ideallerinin gömülmesidir” dedi.

Haberin Devamı

1 Kasım 1910 yılında İlyasağa Çiftliği'nde dünyaya gelen, Pomak köylülerinden olması nedeniyle ‘Pomak Recep’ lakabıyla bilinen, iki erkek, iki kız ve 19 torun sahibi Recep Tural, 100 yaşına girdi. Sağlığı yerinde olan ve dostlarıyla birarada bulunmaktan keyif alan Tural, “Hiç kimse fazla yaşamış olmakla ihtiyarlamaz. İnsanları ihtiyarlatan, ideallerinin gömülmesidir. Seneler cildi buruşturabilir. Fakat heyecanların teslim edilmesi, ruhu buruşturur. İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar, halbuki yaşamadıkça yaşlanırlar” dedi.

Atatürk'ün 15 Mayıs ve 24 Haziran 1934'de 2 kere Çan'a gelişini dün gibi hatırlayan Tural'a, Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur da ayrı bir saygı duyuyor. Bodur Çan'a her gelişinde mutlaka Recep Tural ile bir araya geliyor. Tural, 2008 yılında Kale Grubu'nun 51'nci yıldönümü törenlerinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in elinden ilçenin en yaşlısı olarak ödül aldığı günü de unutmuyor.

Haberin Devamı

14 yıldan beri Çan'daki ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim yardımı yapan emekli maliye memuru Recep Tural, bu yıl da aynı geleneğini sürdürerek İlçe Kaymakamı Hasan Gözen ile minik yavruları sevindirdi. Gözen, “Recep Amcamızın bu anlamlı ve güzel davranışını takdirle karşılıyorum. Kendisine Allah'tan sağlıklı, sıhhatli uzun ömür diliyorum” derken, Recep Tural da ömrü oldukça bu tür yardımlara devam edeceğini kaydetti.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!