Atatürk postersiz törene CHP'li tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Atatürk postersiz törene CHPli tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2008 16:39

KIRIKKALE'deki statta yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerininde Atatürk posteri bulunmamasına tepki gösteren CHP'li il yöneticileri tepki gösterdi. Hemen gidip getirdikleri Atatürk posteri ile protokol üyelerinin yanına gitmek isteyen CHP'li yöneticileri polis kısa süreli gözaltına aldı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları yapılırken CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri Murat Yurtkuran ve Hüseyin Fırat, Atatürk posteri olmadığını görünce harekete geçti. Yurtkuran ve Fırat, çıktıkları stada kısa süre sonra yanlarında Atatürk posteri olduğu halde döndü. Protokol üyelerinin önüne gitmek isteyen CHP'li iki yönetici polisler tarafından engellendi. Bu duruma tepki gösteren Murat Yurtkuran ve Hüseyin Fırat, “Nerede Atatürk'ün posteri? Burada haksızlık var. Yetkililer uyuyor mu?” diye bağırdı. İki partili gözaltına alındı. Bu arada izciler grubu tarafından Atatürk posteri açıldı.

Kimlik tespiti yapılan, ifadeleri alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen iki partili, daha sonra serbest bırakıldı. CHP İl Başkanı Aliye Gündüz, tören sırasında stadta Atatürk posteri bulunmamasına tepki gösterdi. Basın toplantısı yapan Gündüz, “23 Nisan'ı Atatürk çocuklarımıza emanet etmiştir. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar bu bayramı kutluyor. Kırıkkale'deki tören sırasında stadta Atatürk posteri bulunmamasını şiddetle kınıyorum ve suçluların cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 88'inci yıldönümü töreninde anaokulu öğrencisi 5 yaşındaki Mustafa Bahaddin Bozan, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuması, stadı dolduran binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı. Minik Mustafa, okuduğu İstiklal Marşı'nın ardından göğsünden çıkardığı Türk Bayrağını öperken omuzlara alındı. Minik Mustafa'nın elindeki Türk bayrağı, protokol tribününde oturan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tuncer Aka tarafından öpülerek teslim aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!