Atatürk heykeline ”evet” şapkasına suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Atatürk heykeline ”evet” şapkasına suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2010 13:47

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, Cumhuriyet Anıtı’ndaki Atatürk heykeline "evet" yazılı şapkanın takılmasına ilişkin AK Partilliler hakkında Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

AK Parti İl Başkanlığı Gençlik Kolları üyelerinin 29 Ağustos pazar günü Taksim’deki "Evet" yürüyüşü ardından Cumhuriyet Anıtı’na çıkan gruptaki bazı gençler, Atatürk heykeline üzerinde "Evet" yazılı şapka takmıştı.

Olaya ilişkin Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, Beyoğlu Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde grup adına açıklama yapan ADD Marmara Bölge Sorumlusu Ümit Ülgen, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz kuşaklar, çağdaş, laik, modern gençler ve gerici, yutucu, dinci gençler gibi kamplara ayrılmaktadır. Daha önce ülkemizin pek çok yerinde Atatürk heykel ve büstlerine bireysel saldırılar olmuştu. Ancak bu kez saldırılar 29 Ağustos 2010 günü, İstanbul’un göbeğinde, Taksim’de ve alkışlar arasında yapılmış ve devletin güvenlik güçleri Atatürk’ü Koruma Kanunu’na rağmen harekete geçmemiş, olaya sadece orada bulunan bazı vatandaşlarımız tepki göstermiş, onlar da fiziksel saldırıya uğramışlardır. Kanun bu kadar açıkken, eylemi yapan gençlerin neden engellenmediğini ve haklarında işlem yapılmadığı da merak konusudur. AKP Gençlik Kolları’nın, Anayasa değişikliklerine ’evet’ denmesi için yaptıkları siyasi propaganda sırasında, devletimizin ve cumhuriyetimizin kurucusu, siyasi varlık nedenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline ’evet’ şapkası takmalarını, eline ’evet’ bayrakları tutuşturmalarını şiddetle kınıyoruz.Bu siyasi oluşumun ağzından düşürmediği ’ecdadımıza saygı’ kavramının içinde Atatürk yok mudur?" diye konuştu.

Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’un maddelerini hatırlatan Ülgen, "Şüpheliler, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Merkez Yöneticileri Ankara, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanı ve Yöneticiler İstanbul, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Gençlik Kolları ve Yöneticileri, eylemi fiilen gerçekleştiren ve basında fotoğrafları çıkan ’evet’ tişörtlü ve şapkalı kişiler. Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Görüntülerde çok açık ve net olarak şapkalı kişiler ve ’evet’ tişörtlü kişiler, anıta çıkan kişiler belli, bunları Cumhuriyet Savcılığı’nın tespit etmesini bekliyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından Ülgen ve beraberindekiler ellerindeki suç duyurusunu Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı’na vermek üzere Beyoğlu Adliyesi’ne girdi.Öte yandan çevik kuvvet ekiplerinin adliye ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alması da dikkat çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!