Atatürk Havalimanı yıl sonunda metroya kavuşacak

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Havalimanı yıl sonunda metroya kavuşacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2001 00:00


Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı Atatürk Havalimanı, bu yılın sonunda metrosuna kavuşacak. Toplu taşımacılığın günün belli saatlerinde Taksim-Atatürk Havalimanı arasında çalışan belediye otobüsü ve HAVAŞ otobüsleriyle yapıldığı terminalde, yolcu, personel ve uğurlayıcılar, bu yılın sonunda metro ile tanışacak.

Atatürk Havalimanı'na olan ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıracak olan Yenibosna-Havaalanı hattının finansmanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin öz kaynaklarından karşılanıyor.

Temeli, 2000 yılı Ocak ayında atılan ''Yenibosna-Havaalanı Hafif Raylı Sistem'' projesi kapsamında, 115 metre hemzemin, 140 metre yarma, 905 metre viyadük, 300 metre tünel, 372 metre aç-kapa tünel inşaatları ile Dünya Ticaret Merkezi İstasyonu ve Havaalanı istasyonları yapılacak.

Çalışmaları hızla devam eden bin 832 metre uzunluğundaki Yenibosna-Havaalanı hattının, kaba inşaat çalışmalarının yüzde 70'i tamamlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri,Yenibosna-Havaalanı hattını inşa çalışmalarında 200 işçinin çalıştığını kaydederek, tünel inşaatındaki çalışmaların ise 24 saat aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirttiler.

Raylı sistemin 2001 yılı sonunda Atatürk Havalimanı'na ulaştırmayı planladıklarını belirten yetkililer, hattın toplam maliyetinin 30 milyon dolar olarak planlandığını ifade ettiler.

Yenibosna-Havaalanı hattının faaliyete geçmesiyle, Atatürk Havalimanı'ndan metroya binen bir yolcu, Esenler'deki İstanbul Büyük Otogarı'na, Aksaray ve Eminönü gibi merkezi yerlere kolaylıkla ulaşabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!