Ata’nın mektubuyla andılar

Güncelleme Tarihi:

Ata’nın mektubuyla andılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2013 00:00

Çanakkale’de Anzak Çıkarması’nın 98’inci yıldönümü, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda, Arıburnu önündeki Anzak Koyu’nda dolunay eşliğinde Şafak Ayini ile anıldı.

Törene Avusturalya ve Yeni Zelandalı askerler ve 5 bin Anzak torunu katıldı. Avustralya Muhafız Birliği ve Yeni Zelanda Silahlı Kuvvetleri üyelerinden oluşan Merasim Kıtası’nın saat 05.30’da alana gelmesiyle tören başladı. Atatürk’ün 1934 yılında Anzak annelerine hitaben yazdığı mektup Türk subayları tarafından Türkçe ve İngilizce okundu. Ataları için dua eden Anzak torunları duygulu anlar yaşadı.
Haberin Devamı

Bakanın Çanakkale sözü

Türk askerinin imanını bilmeyenler, hangi imanla hangi yükü kaldıracağının farkında olmayanlar, Koca Seyid’in varlığını tarih sahnesinden silmeye kalktılar. Bugün Seyid Onbaşı’yı elimizden almaya kalkanlar, bir başka
gün Gazi Mustafa Kemal var mıydı, yok muydu
diyecekler. Bunlara asla fırsat vermeyeceğiz.

57. Alay yürüyüşü

BAKAN Suat Kılıç’ın 18’inci Mekanize Tugay Komutanlığı’nın Kocadere Köyü yakınlarında oluşturduğu kampta izciler ve üniversitelilerle sabah namazını kılmasının ardından, 57’nci Alay’ın kahramanlarının Mustafa Kemal’le yürüdüğü 10 kilometrelik güzergahtaki yürüyüş başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!