At üstünde bankaları dolaşıp kredi istedi

Güncelleme Tarihi:

At üstünde bankaları dolaşıp kredi istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 18:25

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde sahibi olduğu 7 yaşındaki ‘Mr. Çeki' adlı yarış atıyla bankaları dolaşarak kredi isteyen 45 yaşındaki kafeterya işletmecisi Ömer Demirel, amacına ulaşamadı.

Bankaların kredi vermediği Demirel Başbakan Tayyip Erdoğan'a seslenerek, “Bana 3 bin lira ver, yarış atım senin ipoteğinde olsun. Sana 5 bin lira geri ödeyeyim. Sen atlardan anlarsın” dedi.

Marmaris'in turistik Hisarönü Köyü'nden, bugün 16.00 sıralarında, 7 yaşındaki ‘Mr. Çeki’ adlı yarış atıyla yola çıkan 45 yaşındaki Ömer Demirkol, insan ve araç trafiğinin çok yoğun olduğu Ulusal Egemenlik Caddesi'ne girince, tüm dikkatleri üzerinde topladı. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında Ulusal Egemenlik Caddesi'nde bir süre at üzerinde ilerleyen Ömer Demirel, daha sonra inerek bankaları dolaşmaya başladı.

Bu arada, Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik polislerinin araç ve yaya trafiğini aksatmaması için uyardığı Demirel, 11 bankaya tek tek girerek, atını yarışlara sokabilmek için 3 bin lira kredi istedi. Her bankanın önünde atını bağlayarak içeri giren Demirel istediği krediyi alamadı. Bankaların kredi vermediği Demirel, Başbakan Tayyip Erdoğan'a seslenerek, “Bana 3 bin lira ver, yarış atım senin ipoteğinde olsun. Sana 5 bin lira geri ödeyeyim. Sen atlardan anlarsın. Mr. Çeki'nin babası Çiko Gazi yarışını kazandı. İddia ediyorum ki yarışlara katılırsa büyük para kazandıracaktır” dedi.

Kredi bulma girişimi olumsuz sonuçlanan Ömer Demirel, atıyla birlikte yeniden Hisarönü Köyü'ne döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!