“Aşuk-Maşuk Salsa Show” dünya birincisi oldu

Güncelleme Tarihi:

“Aşuk-Maşuk Salsa Show” dünya birincisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 11:32

Uluslararası Dans Örgütü tarafından, Avusturya'da düzenlenen Dünya Dans Şampiyonasında Türk dansçıların sergilediği “Aşuk-Maşuk Salsa Show”, Latino Show dalında dünya birincisi oldu.

Haberin Devamı

Dansçı Ümit Yumlu, arkadaşı Ersan Küçük ile sergiledikleri gösterinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Türk kültürü ve salsayı sentezlediğimiz gösteri, büyük ilgi gördü” dedi.

Yumlu, 20 ülkenin yarıştığı şampiyonaya değişik ülkelerden yaklaşık 2 bin kişinin katıldığını ifade ederek, “Türkiye'de yapılan eleme sonucu, ülkemizi temsil etme şansını yakaladık. Birçok ülkeden gösteri için teklif aldık. Türk kültürünü dünyaya tanıtmak için çok güzel bir fırsat yakaladık. Salsayı kendi kültürüyle birleştiren başka yarışmacılar yoktu” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Danslarından mezun olduğunu belirten Yumlu, eğitimini aldığı geleneksel Türk dansıyla, ilgi duyduğu Latin danslarını birleştirdiğini söyledi. Yumlu, “Çocukluğumdan beri dansa ilgim vardı. Bu yönde eğitim aldım. Değişik koreografiler geliştiriyorum. Türkiye'de yapılan birçok yarışmada, bu koreografilerle ödül aldım” dedi.

Haberin Devamı

Yumlu, aynı yarışmanın “Yetişkinler Salsa” kategorisinde ise Aslı Özhatun ile 6. olduklarını, bu kategoride 60 çiftle yarıştıklarını söyledi.
Yaptıkları dansların, özgünlüğü ve estetikliğiyle dans otoriteleri tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Yumlu, Avusturya'da medya tarafından da yarışmaya büyük ilgi gösterildiğini kaydetti.

Yumlu, 2002 yılında da Dyjon Dünya Halk Dansları Yarışması Stilize Dalda dünya birincisi olduğunu anlatarak, “Bundan sonra yapılacak yarışmalara katılarak Türk kültürünü, Türk danslarını tanıtmak istiyorum” dedi.
Yarışma sonuçlarının açıklandığı an çok duygulandığını ifade eden Yumlu, gösterilen ilgiden böyle bir sonuç beklediğini, ancak sonucu duyduğunda çok mutlu olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!