Asmalı Konak, 400 salonla rekor kırdı

Güncelleme Tarihi:

Asmalı Konak, 400 salonla rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2003 02:05

Yapımcılığını Doğan Holding'in ortak olduğu ANS Prodüksiyon'un, yönetmenliğini Abdullah Oğuz'un üstlendiği, ana sponsoru Siemens Mobile, co sponsorları UPS, Crysler ve Hürriyet Gazetesi olan efsanevi dizi Asmalı Konak'ın finali, yarın izleyiciyle salonda buluşuyor. Bu akşam Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek galaya 1700 kişinin katılması bekleniyor.

Bilet satışları 3 Ekim'de başlayan Asmalı Konak filmi, yarın Türkiye çapında, 64 şehirdeki 193 sinemada, 400 salonda 200 kopyayla gösterime giriyor. Film aynı gün KKTC, ABD, Avustralya, Belçika, Avusturya, İsviçre, Hollanda ve Almanya'da da gösterilmeye başlanacak. 3 Ekim'den bu yana 150 bin bilet satıldığını açıklayan dağıtım şirketi Warner Bross. Türkiye, bu rakamın her an değiştiğini, bunun bir rekor olduğunu söylüyor. Film, kopya ve salon sayısıyla da şu anda bir rekor kırmış durumda. Bundan önceki rekor, geçen yıl 193 salonla ‘‘Yüzüklerin Efendisi: İki Kule’’ filmine aitti.

Türkiye tarihinin en çok seyredilen filmi ise 2000 yılında gösterilen Vizontele. Bu film sadece 90 salonda gösterilmiş, 3 milyon 308 bin 320 izleyiciye ulaşmıştı. Gişe açısından çok önemli olan ‘‘ilk üç gün’’ hasılatında da Türkiye rekoru yine Vizontele'ye ait. İlk üç günde 323 bin 412 izleyici Vizontele'yi izlemişti.

GALAYA 1700 KİŞİ

Asmalı Konak filminin galası bu gece Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Galaya 1700 kişinin katılması bekleniyor. Lütfi Kırdar'ın içine bir ‘‘Asmalı Konak Çarşısı’’ kuruldu. Gala gecesi çarşıda filmin sountrack albümü, Turasan'ın çıkardığı Seymen ve Bahar şarapları, Asmalı Konak cep telefonları, Goldaş'ın yaptığı Seymen Ağa ve Asmalı Konak yüzükleri, Asmalı Konak dergisi, yemek kitabı gibi ürünler satılacak.

Filmin oyuncuları gala gecesine özel olarak hazırlandı. Galaya gitmeden önce Hilton’da hazırlanacak oyuncuların kostümlerini ünlü modacılar tasarladı. Konağın hanımlarını Dilek Hanif, ağalarını Ferruh Karakaşlı giydirdi.

GÖRÜLMEMİŞ PRODÜKSİYON

Film için 45 ayrı fragman hazırlandı, 400 kutu film harcandı.

Teknik altyapının sağlanmasında 180 kişi görev aldı.

65 gün süren çekimin 1.5 ayı New York'da gerçekleştirildi.

Filmin 67 kişilik oyuncu kadrosunun 28'i Amerikalı profesyonel oyunculardan oluşuyor. Filmin bazı bölümlerinde İngilizce konuşuluyor.

Çekimler New York'da 71 ayrı noktada yapıldı. Bu mekanların içinde Times Square, China Town, Sean Penn ve Johny Depp'in sahip olduğu ünlü Man Ray Restaurant, Sex and The City dizisinin tüm hastane sahnelerinin çekildiği Elizabeth Hospital, New Jersey, Atlantic Beach gibi yerler var.

Queensborough köprüsünde gerçekleşen çekimlerde köprü çekim için 3 saat trafiğe kapatıldı.

Filmin afişi, Oscar ödüllü Emrah Yücel tarafından tasarlandı.

Özcan Deniz'e New York sahnelerinde kullanmak üzere dört ayrı boyda toplam 15 bin dolara mal olan sakallar yaptırıldı.

Filmin montajı Marmaris açıklarında bir teknede tamlamlandı. Laboratuvar ve ses stüdyosu çalışmaları Almanya'daki Geyerwerke laboratuarında yapıldı.

Filmin müziklerini Tolga Kılıç, Cem Erkman, Murat Hasarı, Mercan Dede ve Anouar Brahem yaptı. Ayrıca Özcan Deniz film için Sezen Aksu'nun ‘‘Belalım’’ şarkısını söyledi.

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen:
Abdullah Oğuz

Yapım Şirketi: ANS

Yapımcı: D. Gülün, Arthur Goldblatt

Öykü: Mahinur Ergun, Abdullah Oğuz, Meral Okay

Senaryo: Mahinur Ergun, A. Oğuz

Kurgu: Erol Adilce

Yürütücü Yapımcı: Timur Savcı (Türkiye), Tayfun Savluk (ABD)

Görüntü Yönetmeni: Ken Kelsch

Sanat Tasarımı: Aslı Tümen

Sanat Yönetmeni: Bill Clay Williams

Oyuncular: Özcan Deniz, Nurgül Yeşilçay, Selda Alkor, Menderes Samancılar, James Altuner, Kenan Bal, İpek Tuzcuoğlu, Efsun A. Sweet, Ege Aydan, Devrim Saltoğlu, Şerif Sezer, Canan Hoşgör, Samantha Tanbak, Maya Oğuz, Serra Yılmaz, Selda Özer, Eylem Yıldız, Burak Altay, Nihal Menzil, Goncagül Sunar, Aysun Metiner, Metin Yıldırım, Yaman Tarcan, Yeliz Özdemir, Can Kesici.

Sürpriz sahneler

Asmalı Konak filminde birbirinden sürpriz sahneler de var. İşte onlardan birinde Bahar ve Seymen Ağa, kızlarıyla aynı yatakta. Seymen Ağa'nın bokser şortuyla, Nurgül Yeşilçay'ın da gecelikle kamera karşısına geçtiği bu sahne, filmin en romantik sahnelerinden. Filmin bir diğer önemli sahnesinde ise Seymen Ağa, eşi Bahar'ın yoğun geçen tedavi süresine dayanamıyor ve bunalıma giriyor. Tıpkı eşi gibi saçlarını kazıtan Seymen Ağa, bir ara eline silahı alarak New York sokaklarında deli gibi koşuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!