Aslıtürk'ün irtikâp davası

Güncelleme Tarihi:

Aslıtürkün irtikâp davası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şişli'nin gıyabi tutuklu eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk ile 9 encümen üyesinin ihaleye fesat karıştırmaktan 10 yıl hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı. Sanık encümen üyelerinden tıp doktoru Haluk Tamgaç alım satıma fesat karıştırma iddialarını reddederek, ‘‘Ben tıp doktoruyum. Arsa alım satımdan anlamam. Alınan kararlara usulen imza atıyoruz. Asıl suçlular kaçtı. Fatura bize kesilmek isteniyor’’ dedi.

Tanık olarak dinlenen eski encümen üyesi Abdurrahman Aydın da 5 yıl encümen başkanlığı ve teftiş kurulu başkanlığı yaptığını belirterek, ‘‘Siyasiler işlerini yapmak için encümen üyelerini hep araç olarak kullanmışlardır. Önünüze konulan kararlara imza koymasanız huzurunuz bozulur. Baskılara dayanamayarak emekli oldum’’ diyerek acı bir gerçeği dile getirdi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen ilk duruşmada sanık Gülay Aslıtürk'ü avukatı Dinçer Eskiyari temsil etti. Şişli Belediyesi'nin sanık encümen üyelerinden Ebubekir Üçtepe, Fehmi Akbal, Haluk Tamgaç, Hasan Taban, Murat Mehmet Uğurlu ile Halit Ayangil dünkü duruşmada avukatlarıyla birlikte hazır bulundular.

Encümen üyesi sanıklar, alım satımda bir usulsüzlük varsa bunun sorumlusunun belediyenin yan şirketi ŞİPA'nın yetkilileri olacağını söylediler. Bazı encümen üyeleri ise dava konusu kararda imzalarının bulunmadığını bildirdiler. Firari Aslıtürk'ün de aralarında bulunduğu 24 kişiyle birlikte ikinci bir davada yargılanacak olan belediye meclis üyesi sinema oyuncusu Tanju Gürsu da dava konusu kararın verildiği toplantıya katılmadığını belirterek, ‘‘Katılsam da kamu malının satışına karşı çıktığım için bu kararı imzalamazdım’’ dedi. Mahkeme henüz sorgusu yapılamayan Aslıtürk'ün avukatının tahliye istemini reddederek gelmeyen sanık ve tanıkların ifadesi için duruşmayı erteledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!