Aşkın albümü

Güncelleme Tarihi:

Aşkın albümü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2011 00:00

Kaddafi'nin kızı Ayşe'nin düğün fotoğrafları bile isyancıların eline geçti. Dahası, Kaddafi’nin Bab-ı Aziziye’sinden, bir zamanlar elmas yüzük hediye edip, “Sevgili siyah Afrikalı kadınımı destekliyorum. Arap liderlerine emir verdiği için onunla gurur duyuyorum. Leezza, Leezza, Leezza... Onu çok seviyorum” dediği, ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın albümü çıktı.

Haberin Devamı

Muammer Kaddafi ve ailesinin evlerini yağmalayan Libyalı isyancılar, Condoleezza Rice’ın albümünün yanısıra, firari liderin bir zamanlar “Kuzey Afrika’nın Claudia Schiffer’ı” diye anılan 36 yaşındaki kızı Ayşe’nin düğün fotoğraflarını ve videolarını da ele geçirdi. Fotoğraflarda, kuzeni Ahmed el Kaddafi el Kahşi ile evlenen Ayşe Kaddafi’nin 2006 yılındaki lüks düğünde giydiği derin dekolteli gelinlik dikkat çekiyor.

DERİN DEKOLTELİ FOTOĞRAFLAR İSYANCILARIN ELİNDE / FOTO GALERİ

AYŞE KADDAFİ'NİN ÖZELİNE GİRDİLER / FOTO GALERİ

Rice aşkı

LİBYA’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin başkent Trablus’daki karargahı Bab-ı Aziziye’yi ele geçiren muhalifler, geçen çarşamba günü aramalar sırasında eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın resimleriyle dolu bir albüm buldu.

Haberin Devamı

Kaddafi’ye ait olduğu sanılan albümün her sayfasına Condoleezza Rice’ın tek tek fotoğrafları yapıştırılmış. Kaddafi’nin Condoleezza Rice’a hayranlığı uzun yıllardır biliniyor. Libya lideri, 2007 yılında El Cezire’ye verdiği bir röportajda Rice’a hayranlığını, “Sevgili siyah Afrikalı kadınımı destekliyorum. Arap liderlerine emir verdiği için onunla gurur duyuyorum. Leezza, Leezza, Leezza... Onu çok seviyorum. Onunla gurur duyuyorum çünkü Afrika kökenli siyah bir kadın” sözleriyle anlatmıştı. Ayrıca 2008 yılında ülkesine tarihi ziyarette bulunan eski dışişleri bakanı Rice’ı evinde ağırlayıp elmas yüzük hediye etmişti.

KADDAFİ'NİN KONUTUNDAN ÇIKAN RICE FOTOĞRAFLARI / FOTO GALERİ

 

RICE, KADDAFİ'Yİ TRABLUS'TA ZİYARET ETMİŞTİ / FOTO GALERİ

 

Hana belgeleri

İrlanda’da çıkan Irish Times Gazetesi ise Kaddafi’nin 1986’da ABD bombardımanında öldüğü düşünülen üvey kızı Hana’nın yaşadığına ilişkin yeni belgelere ulaştıklarını öne sürdü. Haberde, Kaddafi ailesinin yaşadığı Bab-ı Aziziye’de, “Hana Kaddafi’nin tıp eğitimi aldığını ve Trablus’taki British Council’dan İngilizce dersleri aldığını gösteren belgeler ele geçirildiği, Libya’da bir üniversitenin tıp fakültesine ait sınav kağıdında Hana Muammer Kaddafi imzasının bulunduğu” belirtildi.

Haberin Devamı

İŞTE İRLANDA GAZETESİNİN ULAŞTIĞI BELGELER / FOTO GALERİ

Böyle aranıyor

Trablus’taki karargahı Bab-ı Aziziye ele geçirilmesine rağmen bir türlü yakalanamayan Muammer Kaddafi’nin başına 1.7 milyon dolar ödül koyulduğunu duyuran “Wanted” (Aranıyor) posterleri dağıtılmaya başlandı. El Manara isimli muhalif grup, posterlerin ülkedeki tüm sokaklara asılması için halka çağrıda bulundu.            

Airbus’ı kim  yaktı

MUHALİFLER Trablus’un uluslararası havaalanını Kaddafi güçlerinin elinden aldı. Afriqiyah Havayolları’na ait bir Airbus 300 yanıp parçalandı. Airbus’ın kimin tarafından vurulduğu konusunda ise taraflar birbirini suçladı. Uçağın Kaddafi’nin ülkeden kaçma ihtimaline karşı isyancılar tarafından imha edildiği ileri sürüldü. Kaddafi yanlıları dün havalimanını bombaladı.

Haberin Devamı

Tünelde bubi avı

LİBYA’da merkezlerini Bingazi’den Trablus’a taşıyan muhalifler, Muammer Kaddafi’yi bulmak için tünellerde arama çalışmalarını hızlandırdı. İsyancılar, bubi tuzakları olduğu şüphesiyle labirent gibi tünellerden geçerken çok dikkat ediyorlar, gaz maskesi takıyorlar. Bab-ı Aziziye’den geçen tünellerin çıkış yerlerinde toplananlar ürkek ve meraklı gözlerle incelemelerde bulunuyor.

ALEX HAYRANI LİBYALI / FOTO GALERİ

TRABLUS SOKAKLARINI CESETLER KAPLADI / FOTO GALERİ

450 TANKI BIRAKIP KAÇTILAR / WEB TV

KADDAFİ'NİN ŞAPKASINI ALAN İSYANCI / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!