Askerliğini yap turizm elçisi ol

Güncelleme Tarihi:

Askerliğini yap turizm elçisi ol
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası Moskova Turizm ve Seyahat Fuarı için Rusya'ya gelen Turizm Bakanı Ahmet Tan, Tarkan'ın bu ülkede çok sevildiğini görünce, pop müziğin ünlü yıldızına

‘‘Ülkene dön, askerliğini yap ve Türkiye'nin turizm elçisi ol’’ çağrısında bulundu. Tan, Tarkan'ın askerliğe başlaması halinde temel eğitim sonrası yurtdışında tanıtım görevi yapması için Bakanlar Kurulu'na teklif vereceğini söyledi.

Türk turizmcilerin fuar nedeniyle akın ettikleri Moskova'da tam bir Tarkan fırtınası yaşanıyor. Rusya'nın en büyük eğlence yerlerinde, kafe, bar ve restoranlarında, taksilerde, kısacası her yerde Tarkan'ın şarkıları çalıyor. FM kanalından yayın yapan radyolarda ve televizyonların müzik programlarında liste başı olan Tarkan'ın ‘‘Şıkıdım’’ ve ‘‘Fındırkıran’’ isimli parçaları, gençlerin dilinden düşmüyor. Bu büyük ilgi, MITT Moskova Turizm ve Seyehat Fuarı'na katılan Turizm Bakanı Ahmet Tan'ın da dikkatini çekti. Rusya'da bu kadar tanınan ve sevilen bir sanatçının Türkiye'nin tanıtım elçisi olabileceğini belirten Tan, bunun için Tarkan'ın askerliğini yapmasını şart koştu.

Askerlik konusunda kimse için ayrıcalık yapılmayacağını belirten Tan, vatandaşlıktan çıkarılması gündemde olan Tarkan'a çağrıda bulunarak ‘‘Gel ve askerliğe başla. 3 aylık temel eğitimini tamamladıktan sonra yurtdışında ülkenin tanıtımını yapman için Bakanlar Kurulu'na teklif götürürüm’’ diye seslendi.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA

Tarkan'ın vatandaşlıktan çıkarılması için Bakanlar Kurulu'na karar gelse altına imza koyacağını sözlerine ekleyen Tan, diğer bakan arkadaşlarının da aynı düşüncede olduklarını vurguladı. Askerliğin her Türk gencinin vatan borcu olduğunu belirten Tan, şöyle konuştu:

‘‘Birisi çok iyi şarkı söylüyor diye askerlik yaptırılmaması mümkün değil. Öyle olursa çok iyi futbol oynayan, çok iyi resim yapan da aynı uygulamayı ister. Tarkan'ın Rusya'da çok sevildiğini ve dinlendiğini gördüm. Bu popülaritesiyle Türkiye için büyük bir tanıtım ve sempati elçisi niteliği kazanmıştır. Ancak devletin kendisine sahip çıkması için ülkeye olan yükümlülüğünü yerine getirmelidir. Bu sanatçı olarak kendisinin önünü açacak, ünü dünyaya yayılabilecektir. Tarkan, kendisi için de, ülkesi için de vatani görevini bir an önce yerine getirmelidir. Böylece, ülkesinin kurallarına ve halkına saygı gösteren bir sanatçı olarak kendisini daha da güaçlendirecektir.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!