Askerlerin üzerine düÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

Askerlerin üzerine düştü
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 28, 2006 00:00

Türk Hava Kuvvetleri’nin Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı 133’üncü Filo’ya ait tek kişilik F- 5A tipi savaş uçağı, kalkıştan hemen sonra düştü. Kazada Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer ile pist yakınındaki ağaçlık alanda çalışan 2 er şehit oldu.

Haberin Devamı

Dün saat 15.30 sıralarında eğitim uçuşu için Ana Jet Üssü’nden Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer komutasında havalanan F- 5A tipi savaş uçağında motor arızısa meydana geldi. Bu nedenle yeterli hıza ulaşamayan F-5A 2020 tipi modernize edilmiş savaş uçağı, kalkıştan hemen sonra pist yakınına düştü. Yere çakılan uçağın pilotu Yüzbaşı Akgün Sezginer ile İstihkam Bölüğü’nde vatani görevini yapan ve pist yakınındaki ağaçlıklı alanda çalışan isimleri henüz açıklanmayan 2 er şehit oldu.

Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer’in bir 5 yaşında bir erkek çocuÄŸu bulunduÄŸu ve eÅŸi Ebru Sezginer’in de kendisi gibi F- 5A savaÅŸ uçağı pilotu olduÄŸu öğrenildi. Yüzbaşı Akgün Sezginer, 2001 ve 2005 yılları arasında Türk Yıldızları Â

   Filosu’nda 3’üncü pilot olarak görev yapmıştı. Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde yaptığı açıklamada kazayı doğruladı. Saat 15.33’de meydana geldiği bildirilen kazanın oluş nedeni hakkında ise bilgi verilmedi.

Haberin Devamı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine kayıtlı F-5A savaÅŸ uçağı, 9 Åžubat 2001 tarihinde, Konya 3’nücü Ana Jet Ãœss’ü Komutanlığı pistinden, eÄŸitim uçuÅŸu için havalandıktan sonra saat 13.15’te Karaman’ın Sarıveliler Ä°lçesi Yunt Dağı eteklerine düşmüştü. Kazada, Pilot TeÄŸmen Ayfer Gök ÅŸehit olmuÅŸtu.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!