Askerlerin iki gözdesi Sibel gacı, Songül bacı

Güncelleme Tarihi:

Askerlerin iki gözdesi Sibel gacı, Songül bacı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sibel Can ve Songül Karlı kartpostalları kışlada olsun dağda terörist peşinde olsun Mehmetçiğin cüzdanından eksik olmuyor. Bu yüzden Mehmetçik, cep telefonları ve e-mail'in hayatımıza girişiyle yok olmaya başlayan kartpostal sektörünün de can simidi haline geldi. Türkiye'de basılan kartpostalların yüzde 90'ı asker ocağında satılıyor.

Songül Karlı ile Sibel Can arasında kartpostal satışı acısından amansız bir rekabet sürüyor. Kartpostal firmaları bu iki sanatçının kartpostalllarının diğerlerinin toplamından fazla sattığını belirterek ‘‘Songül Karlı'nın kartpostalını alanlar onu ‘bacı'ları olarak görüyorlar, Sibel Can'ı ise ‘tatlı gacı' olarak düşünüyorlar. Mehmetçiğin cüzdanında, dolabında güzel bir kadın yüzü görmek onlara büyük moral veriyor’’ dediler. Daha önceleri en çok satılan kartpostallar Hülya Avşar'a aitken, hamile kalması, evlenmesi ve çocuk sahibi olması Onu birinci sıradan indirmiş.

MÜSLÜM RAKİPSİZ

Erkek sanatçılar sıralamasında ise Müslüm Gürses ise tahtını kimseye bırakmaya niyetli değil. Onu Orhan Gencebay ile Mahsun Kırmızıgül takip ederken yeni sanatçılar arasında ise en hızlı yükselen Hakan Taşıyan.

Kartpostallar içinde diğer bir favori ise İstanbul manzaraları. Satıcılar İstanbul'da güzel yerleri görmenin zorlaştığını ve bu yüzden insanların bu manzaraları tercih ettiğini söylüyorlar. Ancak hiç biri Sibel ve Songül'ün kartpostallarının satış rakkamının yanına bile yaklaşamıyor.

Kartpostal satışının azaldığını söyleyen satıcılar, ‘‘Teknoloji bizim ekmeğimizi engelliyor’’ dediler. İnsanların artık kartpostal göndermeye üşendiklerini belirten firmalar, ‘‘Allahtan Mehmetçik var. Onlar olmasa dükkanı kaparız’’ diyorlar. Firmalar da askerler için özel kartpostallar bastırıyorlar. Bu kartpostalların arka yüzünde askerlerin terhis vaktini gösteren ‘‘Şafak takvimi’’ yer alıyor. Birinci yüzünde ise tabi ki en estetik pozlarıyla sanatçılar yer alıyor.

En fazla kartpostal satışı askerlere yapılmasına rağmen satıcılar bunu da yeterli görmüyor. Çünkü son terör olaylarından sonra askerlerin izin günlerinde toplu olarak dolaşmaları sakıncalı görüldüğünden satışlarda da azalma olmuş.

Asker dolaplarını en çok Sibel Can ve Songül Karlı'nın kartpostalları süslüyor. Sanatçılar arasındaki rekabeti yansıtan kartpostal satışlarında bu iki yıldız en önde gidiyor. Kartpostal firmaları bu iki sanatçının kartpostalllarının diğerlerinin toplamından fazla sattığını belirterek ‘‘Songül Karlı'nın kartpostalını alan askerler onu bacıları, Sibel Can'ı ise 'tatlı gacı' olarak görüyor’’ diyorlar. Sibel ve Songül'ü Hülya Avşar izliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!