Askerleri ölüme gönderdiler

Güncelleme Tarihi:

Askerleri ölüme gönderdiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 00:52

NTV yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenden 4 yıl süre istedi.

Haberin Devamı

Bölgesel özerkliğe karşı olduklarını belirten Kılıçdaroğlu “Ağrı Diyadin’de sorun çıkmayabilirdi. Ama sorunun çıkması için hükümet tarafından her şey yapıldı. Bir anlamda açıkça söylemek gerekirse askerler ölüme gönderildi. Bu doğru değildi. Efkan Ala’nın o işte ne işi var. İçişleri bakanı değil, neden talimat veriyorsun” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 7 Haziran Genel Seçimleri hedefini “Bizim hedefimiz tek başımıza iktidar olmaktır. Bunu bütün vatandaşlarımın bilmesini isterim. Size hizmet isteyen bir devlet istiyorsanız, yaşam tarzınıza saygı gösteren bir devlet istiyorsanız, bizi iktidar yapın. Yeni düzgün, adam gibi bir başlangıç yapalım” sözleriyle açıkladı. NTV yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ekonomiyle ilgili vaatleri yerine getirmeyeceğinize inanan seçmeni nasıl ikna edeceksiniz?” sorusuna “Seçmenimizden 4 yıl için süre istiyorum. Taahhütlerimizi yerine getirememem halinde siyaseti de başbakanlığı da bırakacağım” dedi.

ERDOĞAN’A KOALİSYON YANITI

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Koalisyon kabustur” iddiasına ise “Koalisyon olabilir mi? Olabilir, vatandaşın tercihi öyleyse koalisyon da olur. Ben vatandaşın tercihine saygılıyım. ‘Koalisyon iflastır’, zaten kimse kusura bakmasın ama 12-13 yılın sonunda geldiğimiz nokta odur. Ben söylemiyorum, sayın Cumhurbaşkanı söylüyor, ‘Kriz var’ diyor ekonomide. Tek başına iktidar yok muydu? Tek başına iktidar vardı” dedi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

CHP, MHP, HDP KOALİSYONU

“Böyle bir ittifakın gerçekleşebileceğine inanmıyorum. Gerçekçi olmamız lazım. Böyle bir koalisyon olur mu olmaz mı, sayın liderler adına konuşmak doğru değil ama bugüne kadar ortaya çıkan tablonun böyle bir koalisyona izin vermeyeceğini ifade ediyorum. Ki bugünden koalisyon tartışması yapmayı da çok doğru bulmuyorum. Biz önce halka gidelim, onların dertlerini dinleyelim. Ben Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına bir seçim bildirgesiyle bir gelecek vizyonu sundum. Kabul göreceğine inanıyorum.

HDP’YE OY KAYMASI OLMAZ

Haberin Devamı

Bizim tabanımızdan HDP’ye oy kayabileceğine inanmıyoruz, tabanımız belli zaten. Bu seçimlerde yeni seçmen kitlesi kazanacağız. Bırakın tabandan oy kaymayı yeni seçmen kitlesi gelecek... HDP’nin parlamentoda olması doğrudur. Yüzde 1 oy alan bir partinin genel başkanının bile parlamentoya gelmesi lazım.

PLANIMIZDA İMRALI YOK

(Sizin planınızda İmralı olacak mı? sorusuna) Hayır. Siz ülkenize demokrasiyi getirdiğiniz zaman PKK marjinalleşmiş olur. Kapalı kapılar ardında görüşmenin hiçbir anlamı yok. Teröre devam ederse de bütün dünya karşısında durur. Niye demokrasiyi getirmiyoruz? Düşünce özgürlüğünü niye getirmiyoruz? Oysa bu ülkenin özgüveninin yüksek olması lazım. Türkiye dünkü devlet değil, bir aşiret devleti değil. Görüştünüz de ne oldu? Anlaşmazlık çıktı herhalde bilmiyorum, 6-7-8 Ekim olayları. Hemen koşa koşa niye gittiler, ‘Talimat verin olaylar engellensin’ diye...Şu aşamada bir genel af düşüncesi de son derece yanlıştır.

BÖLGESEL ÖZERKLİĞE KARŞIYIZ

Haberin Devamı

Biz yerel yönetimler özerklik şartına ‘Evet’ diyoruz. Türkiye’deki bütün belediyeler için geçerlidir. Yerel yönetim özerklik şartı bu zaten. Yoksa bölgeye özerklik verelim, bunun yakından uzaktan alakası yoktur. Biz bölgesel özerkliğe de karşıyız. Biz Türkiye’nin üniter yapısından yanayız.

EFKAN ALA’NIN NE İŞİ VAR

Ağrı Diyadin’de sorun çıkmayabilirdi. Ama sorunun çıkması için hükümet tarafından her şey yapıldı. Bir anlamda açıkça söylemek gerekirse askerler ölüme gönderildi. Bu doğru değildi. PKK silahlı olarak iniyorsa git yakala. Varsa öyle bir durum müdahale edersin. Genelkurmay’ın açıklaması, hükümetin açıklaması hangisi doğru? Efkan Ala’nın o işte ne işi var. İçişleri bakanı değil, neden talimat veriyorsun. Kimsiniz siz, dolayısıyla pek çok karanlık boyutu olan bir olay.”

CHP’de kalamazlar

Haberin Devamı

ATİLLA Sertel ön seçimden başarıyla çıktı. TBMM’de beraber olacaktık. Şikayet edenleri araştırıyorum. Eğer onlar bizim partiliyse kesinlikle bu partide kalmayacaklar. O konuda talimatı da ilgili arkadaşlarıma verdim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!