Askerleri 'Çuvalcı general' teslim aldı

Güncelleme Tarihi:

Askerleri Çuvalcı general teslim aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2007 15:14

Haberin Devamı

İŞTE ASKERLERİN TESLİM EDİLİRKEN FOTOĞRAFLARI

8 Türk askerini Musul'a taşıyan uçakta, Irak Savunma  Bakanı Abdülkadir Muhammed Casim ve koalisyon güçlerinin komutanı David Petraeus'un yer alması büyük süpriz oldu.

Askerleri DTP’lilerden teslim alan Amerikalı yetkililer Türkiye ile ilişkileri geliştirecek bir adım atmak için hiç beklenmedik bir yöntem izledi. Türk Genelkurmay’ı askerlerin durumunu en üst düzeyden takip edip en alt seviyeden basına görüntü veriyordu. ABD’liler ise tam tersi yöntemi tercih edip adı yanlışlıkla “Çuvalcı generale" çıkan Petraeus’u görevlendirdi.

Süleymaniye'de Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi olayından sonra adı "Çuvalcı generale" çıkan General David Petraeus hakkında Türk basınında uzun süre pek çok yayın çıkmıştı. Petraeus ise bu konuda uzun zaman sessiz kalmıştı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt geçen yıl Şubat ayında ABD'ye gerçekleşen ziyaretinde konuyu Petreus'a getirerek "General Petreus 'Çuvalcı general' olarak anılmaktan çok rahatsız. Buradan ben söylüyorum kendisi çuvalcı general değildir ancak kimdir söyleyemem" demişti.

Büyükanıt'ın bu açıklamasından sonra gerçek çuvalcı generalin o dönem tuğgeneral rütbesiyle Mayville'in komutanı olan şimdiki korgenerel Raymond Odierno olduğu anlaşılmıştı.  İşte adının temize çıkarılması için Büyükanıt’tan yardım rica eden General Petraeus Büyükanıt'ın jestine jestle karşılık verdi ve böylece Türk kamuoyundaki imajını düzeltmeye çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!