Askerler çok güzel bir jest yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Askerler çok güzel bir jest yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2003 01:42

Başbakan Erdoğan, askerlik süresinin kısaltılması konusunda da ‘güzel bir jest yaptıklarını’ belirterek askere teşekkür etti. Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nın bu konuda uzun süren bir çalışma ve değerlendirme yaparak, askerlik süresinde bir indirime gidilebileceği sonucuna vardığını söyledi.

HASSASİYET GÖSTERİLDİ

Uygulamanın 15 Temmuz 2003'ten itibaren yürürlüğe girmesi için karar verdiklerini belirten Erdoğan, konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararının imzaya açıldığını kaydetti ve Genelkurmay Başkanlığı'na konuya gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti. Erdoğan, partisinin önceki akşamki MYK toplantısında, Genelkurmay'ın askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin önerisi için ‘‘Çok güzel bir jest’’ ifadesini kullandı.

PERFORMANS ŞAŞIRTTI

Erdoğan
, dün AKP Meclis Grubu'nda, Selanik Zirvesi'ne ilişkin izlenimlerini aktarırken, Türkiye'nin AB'ye uyum konusunda son aylarda ortaya koyduğu performansın neredeyse herkeste şaşkınlık uyandırdığını bildirdi. Bunu, AB liderlerinin de aynen ifade ettiklerini belirten Erdoğan, bu gelişmeler nedeniyle Türkiye'nin Selanik Zirvesi'nde, AB'nin geleceğini belirleyecek ‘‘AB Anayasası’’nı yapıp onaylayacak Hükümetlerarası Komisyona (Avrupa Konferansı) üye kabul ediliğini kaydetti.

Erdoğan, AB'den aldıkları olumlu tepkilerin, bundan sonraki yasal düzenlemlerin yapılması ve uygulamaların hayata geçirilmesi konusundaki kararlılıklarını ekiştirdiğini belirterek şöyle devam etti:

‘‘Bu kararlılıkla önümüzdeki süreçte yapmamız gereken yasal düzenlemeleri bitirerek, uygulama konusunda büyük bir titizlik göstereceğiz. Bu konuda samimi bir fikrimi sizlerle paylaşmak istiyorum: Türkiye bu gidişle AB'ye tam üyelik görüşmelerine vaat edilen zamanda başlayacaktır. Bundan hiç endişeniz olmasın. Çünkü, biz önümüzdeki engelleri aşarak ve inançla, azimle bu yoldaki süreci devam ettiriyoruz.’’

ŞİMDİ SIRA UYGULAMADA

Erdoğan, ‘‘Burada iki başlık çok önemlidir; uyum ve uygulama... Uyumu hallettik, hallediyoruz ama yeterli değil. Yeterli olan, çıkarılan bu uyum yasalarını hızla uygulamaya sokmaktır’’ dedi.

IRAK, AB'NİN KOMŞUSU

Erdoğan,
Dünya Ekonomik Forumu'nda Almanya Dışişleri Bakanı Fischer'in, ‘‘Irak, AB'nin komşusudur’’ dediğini anımsattı. Erdoğan, ‘‘Almanya Irak'ı böyle görüyorsa Türkiye'yi de AB'nin bir parçası olarak kabullenmesi demektir. AB sınırlarını Türkiye'nin doğu sınırına kadar uzatarak Irak için AB'nin bir komşusudur değerlendirmesinde bulunuyor’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!