Askerin ölümü AİHM yolunda

Güncelleme Tarihi:

Askerin ölümü AİHM yolunda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2006 00:00

Batman’ın Sason İlçesi’nde vatani görevini yaparken kaza kurşunuyla yaralanan ve 3 yıl tedavi gördükten sonra yaşamını yitiren Jandarma Komando Er Celal Abbas Üstdağ hakkındaki dava 7’nci Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde zaman aşımı nedeniyle düşürüldü.

Üstdağ’ın avukatı Selahattin Çoban, davanın makul sürede sonuçlanmaması, yaşam hakkı ve adil yargılama ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağını söyledi.

AVUKAT: KASTEN ÖLDÜRÜLDÜ

Er Celal Abbas Üstdağ, 1999’da nöbet tutarken şakalaştığı arkadaşı Mesut Gökçan tarafından silahla vurulmuştu. Gökçan 3 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere bırakılmıştı. Er Üstdağ ise sol böbrek, dalak ve kalın bağırsağının yarısı alınıp çeşitli ameliyatlar geçirdikten sonra 2003’de ölmüştü. Bursa’da yaşayan Mesut Gökçan, adam yaralama suçunun 5 yıllık zaman aşımı süresine tabi olması nedeniyle davadan kurtulurken, avukat Çoban, Üstdağ’ın şakalaşma sırasında yaralanmasının imkansız olduğunu, kurşunun sırttan girdiğini, Gökçan’ın kasten adam öldürmekten cezalandırılması gerektiğini savunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!