Askeri üs kapattıran korku

Güncelleme Tarihi:

Askeri üs kapattıran korku
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2012 15:50

İngiltere'nin doğusundaki Suffolk bölgesinde bir askeri üssün iki binası, "şüpheli örümcek" nedeniyle kapatıldı.

Haberin Devamı

BBC'nin haberine göre, Wattisham Hava Üssü'nün yemekhanesinde çalışanlar, Cuma günü "Karadul" olarak bilinen türe benzeyen, büyük ve koyu renkli bir örümcek gördü. Savunma Bakanlığı, haftasonu üste yapılan arama sonucu şüpheli örümceğin bulunduğunu açıkladı.

Örümceğin korkulduğu gibi "Karadul" olmadığına işaret eden Bakanlık, askeri üssü ayağa kaldıranın Karadul'a benzeyen "Steatoda nobilis" türü bir örümcek olduğunu belirtti.

Geçen ay ABD'nin California eyaletinden gönderilen askeri malzeme kasasının içinden çıkan örümcek kolonisi nedeniyle zor günler yaşayan üssün iki binası, örümceğin bulunup yok edilmesi için kapatıldı.

İngiltere'deki en zehirli örümcek türü olarak bilinen Steatoda nobilis, kuzenleri Karadullar kadar tehlikeli değiller.

Yaklaşık 100 yıl önce yanlışlıkla Kanarya Adaları'ndan İngiltere'ye getirilen Steatoda nobilis örümceklere, ülkenin güney kıyılarında rastlanıyor. Karadullar gibi iri bir gövdesi olan Steatoda nobilis örümcekler, kuzenlerinden farklı olarak kahverengi renkteler ve kırmızımtırak bacakları var. Steatoda nobilis örümcekleri, insanları nadiren ısırıyor ve ısırığı eşek arısı sokmasına benziyor.

Haberin Devamı

Karadulların ise siyah karın bölgelerinde kum saatini andıran bir işaret bulunuyor. Bu tür, zehirli olan dişi çiftleşmenin ardından erkeği yediği için karadul olarak adlandırıyor. Sanılanın aksine karadul zehri, çok tehlikeli değil. Karadul tarafından ısırılan kişilerde kramp ve ateş görülüyor. Karadul ısırığı, nadiren ölümle sonuçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!