Askeri cezaevinde ölüm davasına devam edildi

Güncelleme Tarihi:

Askeri cezaevinde ölüm davasına devam edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2008 18:51

ADANA 6’ncı Kolordu Komutanlığı Askeri Cezaevi’nde 3 yıl önce mahkum elbisesi giymediği iddiasıyla 20 yaşındaki Er Murat Polat’ı işkenceyle öldürüp 6 askere de işkence yaptıkları iddia edilen 30 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu tek sanık Hüseyin Güldaşı ile tutuksuz sanıklardan emekli astsubay Talat Gök, astsubay Önder Bağ ile terhis olan askerlerden Ramazan Güvercin katıldı. Duruşmada sanık Bağ, mağdur Mehmet Torun ile tanıkların ifadeleri alındı.

Olay tarihinde 6’ıncı Kolordu Komutanlığı’nda idari işlerde görev yaptığını belirten astsubay Bağ, cezaevine getirilen tutuklu ve hükümlülerle hiçbir alakasının olmadığını, mağdur Mehmet Torun ise 2005 yılında askeri cezaevinin hücresinde 3- 4 saat kaldığını söyledi.

Cezaevine konulmak üzere gittiğinde 7- 8 infaz koruma memuru olarak görev yapan askerin kendisini dövdüğünü iddia eden Torun, “Giyinmem için bana torba verdiler. Torbayı almak için eğildiğimde 7- 8 kişi üzerime saldırdı. İkisi copla, diğerleri ise yumruk ve tokatla dövdü. Gardilyanların neden beni dövdüklerini bilmiyorum” dedi. Torun, sanıklardan şikayetçi olmadı.

Tanık Özgür Sakar ise 2004- 2005 yıllarında askeri cezaevinde tutuklu olarak 13 ay kaldığını, atölye olarak tanımlanan yerde infaz koruma memuru askerlerin kendilerini çıplak halde birkaç kez zıplattıklarını, dövme olayının olmadığını öne sürdü. Tanık Hakan Kaldırım ise, 2002- 2003’te cezaevinde 3 ay kaldığını belirterek, “3 kişiydik. Birlikte soyunmamızı istediler. Hatta külotlarımızı da yarıya kadar indirtip çök kalk yaptırdılar” dedi.

Mahkeme heyeti, ek savunmalarının alınabilmesi için aranan ve bir türlü bulunamayan tutuksuz sanıklar Mahmut Demirden, Mehmet Bayram, Ağit Demir, Harun Reşit Topuzoğlu ve Selahattin Yılmaz hakkında yakalama emri çıkardı. Duruşma, dinlenmeyen sanık ve tanıkların dinlenmeleri için ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!