Asker ailelerine komutan desteği

Güncelleme Tarihi:

Asker ailelerine komutan desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2014 15:02

Balyoz sanıklarının ailelerinin sürdürdüğü Sessiz Çığlık eylemine dün eski Donanma Komutanı emekli oramiral Nusret Güner de destek verdi.

Haberin Devamı

Türk bayrakları ile yine Sakarya Caddesi’nde biraraya gelen aileler, yakınlarının serbest bırakılmasını istediler. Donanma komutanıyken istifa eden Güner, “Silah arkadaşları ve onların aileleri büyük sıkıntı içindeler. Eşlerini, babalarını 5 yıldır göremiyorlar. Bunlar el üstünde tutulacak insanlar. Hapse attıkları bu kahramanların hizmetleri unutulmayacak, bu kahramanları kahpece suçladılar. Ben bu işleri organize edenleri ‘X mafya grubu’ olarak adlandırıyorum. Bana göre suçlular, meyda, hükümet, tetikçi, mafya, muhalefet ve sessiz kalan herkestir. İstedikleri zaman bir gecede 5 bin polisin yerini değiştirebiliyorlar. Ben Mustafa Kemal’in askeriyim. Genelkurmay Orduevlerine girişimi 6 ay yasakladı. Bu yasağın ömür boyuna çevrilmesini istiyorum. Ben yeniden yargılanma değil, buna sebep olanların yargılanmasını istiyorum. Bir vatandaş olarak açıkçası bunların samimiyetine de güvenmiyorum” dedi.

Haberin Devamı

SESSİZ ÇIĞLIK EYLEMİ / FOTO GALERİ

Aileler adına yapılan açıklamada, orduya karşı kumpas kurulduğu itirafının üzerinden 46 gün geçtiği, ancak halen kumpasçıların dışarıda, suçsuz ve günahsız insanların hapiste olduğu savunuldu. Açıklamada, “Artık tahammül sınırları aşılmıştır. Temelinde hukuk, vicdan ve ahlak bulunması gereken adaleti arıyoruz. Suçsuz ve günahsız insanları yıllarca hapislerde çürüten, vicdansız ve ahlaksızları lanetliyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Türk Halkı kumpasçılara ve onlara destek verenlere gerektiği zaman ve yerde gereken cevabı vermekte gecikmeyecektir. Haktan, hukuktan, insanlıktan nasibini almamış vicdansız ve ahlaksızlar, halkın şamarını yedikten sonra bir daha ayağa kalkamayacaklardır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!